Tabung saya

Tuesday, December 15, 2009

My Own Cokelat Cake....

Sebenarnyer dah  banyak kali dh buat kek ne tapi kali neh special cikit coz without my mom help he he, fully by my own effort he he (mak tlg sapu planta jer kt pelengat) ....sebenarnyer kek neh nk dibawa ke uitm esok coz ada mkn2 ckit kt sana...
marikita lihat hasilnyer
Ini merupakan bahan yg harus kita sediakan telur+gula.....
Kemudian dipukul satu arah +wit susu pekat manis

kita letak tepi dulu bhn yg kt atas tdi.. kita sediakan bhn yg kedua iaitu ...............................

Segala tepung+cokelat+baking powder haruslah diayak untuk mendapatkan hasil yg terbaek, kek yang halus gebu n sedap dimakan.
Setelah itu, campurkan bhn yg pertama n kedua tadi dan kacau satu arah sahaja, sebenarnyer ak pown tak tau kenapa satu arah saja kena pukui, he he tapi buat gak la takut tak jadi nanti....





Memperkenai kan "PERIUK KUKUS", tuangkan adunan tadi kedalam PELENGAT dan masukan dlm periuk kukus neh, make sure yg air dlm periuk kukus tu cukup dan mendidih. 

TUNGGU SELAMA 1jam 15 minit.......
Than..


Taaaadaaaaa...........kek cokelat ak
The end.
Untuk sebarang pertanyaan anda bolehla hubunggi saye yea,
special thanks to my Mak Jang 4 da recipe and my mom yg duk remind me "fendi hang bubuh dak susu?, (5minit pastu) Fendi hang letak dak minyak? he he
Thanks, .....................................................

3 comments:

  1. whoa.. it is mouth watering....!!
    abg fendy mesti pandai masak ni... ajarla.. hehe..

    ReplyDelete
  2. he he he tak pandai pown mask ne..
    yg kek neh just try jer
    sebab senang nk wat

    ReplyDelete
  3. alaaaaahhh...kek coklat aku buat lagi sedap la weiii...

    diakui ramai kot....hahahahahah

    ReplyDelete