Tabung saya

Thursday, December 24, 2009

The new life will start now...

Diploma in Public Administration, tiga tahun di UiTM Kedah, bertungkus lumus untuk lepas, dan akhirnyer selesai jua, kini MOHAMAD AFENDI BIN OTHMAN akan melanjutkan pelajarannyer ke peringkat yg lebih tinggi..

Akhirnyer apa yg ak idamkan selama ini kian menjadi nyata, before this mmg nak ambek mascom neh, tapi my friend ckp "Fendi, coz neh ada interview so mcm susah sikit la nk dpat peluang tu, tapi kalu ang rasa yakin ang ambek la coz tu". sebenarnyer ak n kawan ak neh yg bernama " Miss S" (nama sebenar dirahsiakan) mmg nk ambek mascom neh, so Miss S neh pown bertekad nk ambek, ak pown rasa dia mmg layak pown nk ambek, Thanks kak long mmg nasihat ang baguh, time tu mmg ak still tak yakin dengan diri ak,  so dah apply semua kiatorg pown msk la form6 he he he... akkirnyer ak dat DPA, Miss S tak dpt, terkejut gak bila ak dpt tau,...
So dah tiga tahun berlalu skarang next year ak nk sambung degree pulak, walau pown ak dapt tawaran neh tapi agak sedikit sedih la coz ak tak dapt apa yg ak mintak, ak dapt Instructional Communication, apa yg pasti coz neh lebih kurang ja sama dengan apa yg ak belajar time form5,  ada grafik ckit he he,
mula mula tu mmg risau, macam macam duk pikir, boleh ka ak bawak coz neh, ak tak pandai lukis, boleh ak ak ambek coz neh, nanti kot tak da keja. so ak pown call la org2 yg sepatutnyer.........


pic: Festival Kemerdekaan, UiTM Kedah.
Abg Shah!
Sebenarnyer dia neh la yg menaikan semangat ak nk ambk mascom ne..
abg shah pesan: Fendi, ambek ja rezeki ada dimana2 wah gitu...
jgn takut, cuba benda baru.. abg shah thanks bagi nasihat...



pic: Sungai Tupah, Sewangg picnic 
Pn Azila

Pn Azila, kaunselor UiTM Kedah, sebelum application registration for degree keluar ak mmg selalu g jumpa puan azila, mintak nasihat n pandangan. Time ak dpt tawaran neh pown ak call Pn Azila mintak pendapatnyer lagi skali dan terus meyakinkan ak...ok yer yg laen kalu duk confuse g jer jumpa Pn Azila sure punyer mesti nampak jalan penyelesaian.. Pn Azila Thank Very Da Much!



pic: on da way ke majlis berbuka puasa Dipac bersama penduduk kampung
En Mahadir Ladisma @ Awis
Tatkala maseh memikirkan coz ak neh, sir mahad menjadi salah satu bahan rujukan, he he
sir punya nasihat very simple " Fendi kalu hang tak minat tak payah p" haaa
sentap ak he he, apa2 pown thanks very da much tooo!

Dengan segala nasihat yang diberi juga restu dari Ibu n abah tercinta, maka ak pown menerima tawaran tu he he, pastu teruslah settelkan medecal chekup n bayar yuran. Debaran untuk ak ke shah alam kian memuncak mana tak nyer duk pikir tak da kawan, duk pikir dapat ke tak kolej nanti! haaa
risau lah, dengan ptptn yang takketahuan hala ne, takut kalu silap isi ka, yak bawak borang ka nanti tak dapt pulak pinjaman tu...

So nantikan apa yang berlaku seterusnyer, setelah FENDI ke Shah Alam.

3 comments:

  1. wah thanks thanks....
    nanti kita jumpa kt shah alam ea

    ReplyDelete
  2. tahniah abg fendi... slamat mengejar cita2... =)

    ReplyDelete