Tabung saya

Friday, December 24, 2010

K.A.S.U.T

salam semua.. hari neh aku nk kongsi cerita pasai kasut, kali neh aku terpilih jadi PM untuk Minggu Destini Siswa (MDS) haaaa kalu dah masuk program2 mcm neh haruslah kena pakai baju yang proper kan... proper mcm untuk setiap aktiviti kena pakai baju berkolar seluaq tak boleh pakan jeans ... mostly kena menunjukan sahsiah rupa diri sebagai seorang pelajar la .... jadi aku tak sangka pown dapat jadi PM lagi untuk this sem tup tup dapat .... ha haa semua baju dan kasut aku berada di shah alam ..adoi .. mampoih nak korek baju semua kt mana dah... dh la ari tu balek sp aku simple simple ja ... pakai sliper ja .. skrang ambek ang .. cari la mana kasut yang ada kt rumah tu ... ...

DIPENDEKKAN CERITANYA 

jadi aku pown mencari cari lah kasut mana yang maseh elok untuk dipakai .. kalu kasut formal aku tak risau sangat ak ambek ja kasut abah aku tu belambak la jugak kasut formal kt rumah tu .. tapi kasut tu tak selesa cikit sebab keras .. tapi apa nk buat pakai ja apa yang ada na.. 
ok lupakan kasut formal mai kita masuk bab kasut kasual neh pulak na... selalunya kalu kasut kasual neh aku bantai yang adik aku punya ja.. tapi kali neh dia nk guna la pulak adoi tu yang parah cikit tu .. aku pown cari la kasut mana mana yang sesuai dan boleh dipakai lagi untuk sementara waktu .. 
jeng jeng jeng aku jumpa la kasut neh 
keadan time aku jumpa tu lagi teruk weh... jadi dengan rajinnya aku pown menyental la kasut neh .. try pakai rasanya boleh lagi.. yang penting bila pakai rasa selesa .. kalu nk buat kerja nanati senang .. walupown keadaan kasut neh dah mula menujukan keuzurannya dengan pecah pecah tak tepi tu ... tapi boleh pakai sampai dia relai pastu buang ler ... 
yang bestnyer tali kasut la pulak hilang ADOI...... '
tali kasut tak pa tak dak hal .. nanti boleh beli laen . so ak pown ambek la kasut neh 

malam sebelum startnya kursus MDS neh aku pown p la membeli belah kelengkapan diri pastu aku nk tgk seluaq formal sama so p la tgk kt TESCO .. tup tup berjalan tak hingat diri masuk keta dah nk sampai rumah dah baru teringat TALI KASUT AKU TAK BELI LAGI....... esok dah nak start kursus ... neh dah nk masuk pukui 12 dah... mcm na neh tak kan nk pakai sliper pulak dah... nanti tak pasai kena tegok .. 
tak pa naseb baek aku ada kawan yang dok area area neh ... pinjam ja kt dia.. btw dia pown  jadi PM jak...

"Miji!!! TOLONG aku .... aku nk pinjam tali kasut... aku lupa beli wehhh.. tolong la"

nak tau dia bok keluaq tali kasut macm na 

berkali kali gak la aku pikir nk pakai ke idok tali kasut neh... aleh aleh untuk kebaikan bersama aku ambek jugak tali kasut neh.. baek ada daripada tak dak langsung kan 
Thanks Miji.. untuk tali kasut neh 
Meriah cukup... 
naseb baek match ngan caler seluaq ... kalu dak habeh .. 
yang penting CONFIDENT kalu nak pakai neh.. ada orang cakap chantek ja bila pakai tali mcm neh ha haa.. 

p/s : nanti akuu story pasai MDS pulak na .. bye bye 





Saturday, December 18, 2010

contest senyuman manis nampak gigi by yaya

salam. kali neh ada benda manarik.. dalam dok jenjalan tgk blog tiba tiba aku nampak satu contest neh .. contest senyuman manis nampak gigi by http://dhayayayacasello.blogspot.com haa kalu nk masok senang na baca syarat syarat contest kt link yang aku bagi tu senang ja .... neh first time ak masuk contest dalam blog mcm neh ha haa .. saja ja try mana tau kot kot menang ... boleh ar ak update blog lagi ckp aku dh menag contest hahahha .... fendi sila jangan perasan... la la la la

contest neh kena letak gambaq senyum tuan punya blog .... haa haa part letak gambaq neh yang aku suka neh aku rasa bila aku dengan kawan kawan neh aku boleh senyum sampai telinga .. jadi aku letak gambaq aku saat aku dengan kawan kawan aku lah yea ... (^_^)





sebenarnya ak nk letak banyak gambaq lagi neh hahaha... tapi sat g tak menang pulak .. nanti kalu menang aku letak lagi na ... hee hee

ok kena tag kt 3 org neh 
Haziq 
Yau 
Ummar 

Thursday, December 16, 2010

soksek soksek dalam class

salam semua............... (^_^)
sebenarnya aku nk update blog .. tp kali neh mcm tak dak bahan la pulak ... pastu godek godek laptop aku ... jupa la gambaq gambaq yang aku rasa aku tak cerita lagi... jadi aku nk cerita lah cikit
hari neh aku nak bercerita pasai keadaan dalam class haa haa ...kami neh suka tangkap gambaq haa... la neh p class bawak laptop pulak .. sebab masuk class multimedia, so kalu pakai laptop sendiri lagi senang bahan semau dah ada... pc lab kadang kadang takdak software yang nak guna ....so adalah lebeh baek kalu bawak laptop sendiri nanti kalu buat latihan multimedia senang cikit haa ... 
jadi biasa lah sekarang laptop neh dah canggih berbagai dah macam macam function ada neh .... sebelum lecture sampai haa tanpan membuang masa apa lagi .... kami gunakan lah function yang ada kt laptop tu haaa 


 perhatian kepada pengusaha pengusaha  ubat gigi... silalah ambek model macam kami untuk iklan gigi anda ... wee wee
awas ada semburan kentut.... zyra kentot ... dia kentot dia sedang cover dia kentot he hee 
(mampoih kena marah ngan zyra neh)

kan boleh buat iklan ubat gigi neh... haa haa 



neh tak tau dah nk buat aksi apa dah neh.. 



lupa pulak nk memperkenaikan neh.. dalam gambaq aku, pika,zyra, jane, ecah 
time neh kami sampai awai class..yang laen mostly tak masok lagi.. kalu masok pown apa kami kesah kami suka tangkap gambaq... jadi kalu bawak laptop masuk class jgn lupa tangkap gambaq na 

setakat neh lah entry kali neh.. sebab aku nk update gak blog neh kerana internet sangat lagu.. upload gambaq hanya sekelip mata ja dah siap ... skrang dah rasa rugi sebab tak tau nk tulis apa dah .. jadi nk p usha  jenjalan tgk blog orang laen sat na.. bai bai


Sunday, December 12, 2010

The Love Award ...

dah lama aku tak dapat tag.. kali neh aku dapat tag which is a love award from http://sukadonut.blogspot.com iaitu haziq... thanks sebab letak nama aku skali.. untuk tidak menghampakan hang aku akan menjawab soalan soalan neh yea...

1. Siapakah orang yang paling anda sayang ?
Aku anggap soalan neh bernilai 25 markah, iaitu menurut lecture aku En. Mahadir Ladisma "kalu soalan bernilai 25 markah sila jawab empat mukasurat yea... dan sila jangan gunakan for example" .... haa tak sangka aku maseh ingat lagi kata kata neh... 
Sebenarnya ada banyak jenis sayang bagi aku tentunya berbeza pada setiap individu macam sayang kat family haruslah mesti jugak sayang kat tok wan, tok, mak lang, mak njang , pak long sepupu sepapat semua (segan nak senaraikan semua level sekeluarga sat g p kata aku nak cerita salah silah keluarga pulak haa haa).. tentunya sayang kat kawan kawan aku.. boleh dikatakan aku neh ada ramai jugak kawan ... aku sayang ar depa semua... dan seharusnya aku ada orang yang special dari kawan kawan neh jeng jeng.. mesti la aku sayang kat dia 
haa terjawab dak... sebenarnya aku dah rasa aku neh tak menjawab soalan sebab soalan dia terlalu senang untuk aku jawab jadi aku susahkan untuk menjawab (apakah yang aku dok merepek neh adoi) .. sebab tu exam susah nk dapat A+haha, tapi alang alang dah tulis .. tak mau lah tulis cikit cikit... hee 

2. Kenapa korang sayang dengan orang tue?
haa untuk soalan neh aku rasa mencabar cikit nak menjawabnyer... sebab macam macam kot... kalu kat family dah tentu la aku sayang family kot bak kata mak aku "Fendi, ang kena bekawan elok ekok dengan adik beradik ang .. sebab kalu ang susah nanti sapa nak tolong kalu bukan adik beradik ang sendiri" zaz mak aku terus aku tunduk dan berundur.. macam tu la ceritanya eehh bukanya nk jaga hubungan tu sebab nk mintak tolong senang tau maksud disebaleknya adalah adalah penting kita menjaga hubungan sesama kita neh tidak lebeh lebeh lagi orang yang rapat dengan kita macam family kita.. 
untuk kenapa aku sayang kawan kawan aku .. sebabnya depa semua neh la penyeri hidop aku .. kalu tak dak depa semua mesti hidop aku tak best sangat.. 
kenapa sayang orang tu.. sebab aku sayang kat dia lah .. hee heee 

3.Berikan satu kata-kata sayang yang terbaik yang korang nak lafazkan kepada orang yang korang sayang, tapi masih tak mampu lagi untuk dilafazkan.
haa yang neh aku rasa malu cikit nak cerita neh adoi .. ok kalu kat family maca besa ar aku nk cakap I Love U... tapi tak tercakap pown lagi depan depan .. just cakap dalam doa ja (wahh kalu mak aku baca neh haruslah bangga dia neh heeheh ) 

untuk kawan kawan ... hummm macam macam aku nak cakap kat depa neh .. tapi setiap orang ada benda yang berbeza beza la aku nak cakap .. secara kesimpulannya tak perlu lah nak cakap kat cini ... adoi sat g depa semua menangih pulak baca hahah over la pulak neh .. 
kat orang tu... shuuu shhuuu nanti nanti aku cakap sendiri sendiri la.. 

secara kesimpulanya : aku SAYANG SEMUA ah... 

dari segi pemarkahan aku rasa boleh dapat full mark kot sebab aku ada bagi intro.. pastu aku ada bagi isi semuanya ada tiga .. setiap isi ada point, huraian dan contoh dan last skali aku ada letak kesimpulan.. (kesimpulan sikit ja sebab tak cukup masa) hahah 
(dok berangan jawab exam sebenarnya neh hahah ) 

Then kena tag dkt 15 blogger laen..

Pika
Terah
Mael 
Along
Zahidah
Sara 
Babal 
Yau
ahhh aku dah tak tau sapa sapa dah nama sapa yang tak tertulis kat sini jangan kecik hati .. sebab aku sayang kat hangpa .. kalu hangpa sayang kat aku sila la jawab tag aku neh yea .. 

terima kasih : haziq

Friday, December 10, 2010

Laksa

assalamualaikum.......... dan salam satu malaysia wahhhh......................
hari neh aku nk ceriakan hidup dengan nak bercerita pasal makan dah lama aku tak cerita pasal makanan so ak nk cerita pasai laksa pulak.. sebenarnya laksa neh adalah makan wajib aku bila balek bercuti... tapi kali neh mak aku macam malas nk buat sebab sebelum aku balek sungai petani dia dah buat laksa.... so tiba tiba hari neh aku bangun pagi ja terus p kat dapoq .... sebenarnya keluaq ja bilik aku tu terus nampak dapoq... hahaha aku nampak pelbagai bekas di para haaa masak apa pulak mak aku neh .. tgk tgk ada ikan banyak pulak tu .... " Mak .. banyak ikan neh mak nak buat laksa ka?" mak aku menjawab " haa buat laksa la.. tadi pagi mak p beli ikan dengan adik ang tu" sebelum mak aku meneruskan ayat yang seterusnya elok lah sekiranya aku berundur dan mandi hee heee ....... sarapan pown hari neh aku tak lalu nk makan tau semuanya sebab laksa neh haahh sebenarnya nasik lemak tu tak sedap ha haa haa ..... kuih mueh adik aku dh perebeh neh la akibatnya bangun lambat yea adik adik ....

ok dah habeh dah mukadimahnya .... aku nk masuk isi penting pulak neh... kali neh aku nk tunjuk cara aku makan laksa.. haa kalu hangpa nk try boleh la try sedap ooo ...

mai sini aku tunjuk kat hangpa... apa yg membuatkan laksa bertambah sedap.......
neh laksa... beli dalam pek pastu rendam dalam ayaq panas .. jangan rendam lama sangat nanti lembek tak sedap... kalu nk buat sendiri pown boleh laksa neh ... tapi tak pandai la pulak hahah 

ok ini kuah dia .. pelbagai jenis ikan boleh digunakan untuk membuat kuah ini .. antaranya ikan temenung aka ikan kembong.. untuk maklumat lanjut sila berjumpa dengan mak aku yea hee 
ak paling suka laksa kuah lemak .. kalu yang tu kuah dia mcm kaler kuning2 cikit ..mmg sedap tak tau nk habaq la mcm na ... tp mak aku tak suka .. so laksa neh pown aku bantai hahah sedap gak weehh 

ini adalah penambah seri laksa.. kalau tgk laksa tu tak menarik haa tambahla benda benda neh.. ak selalu letak bawang, timun ngan  telok ja ... cabai tu kadang kadang ar .. hee 


ok... inilah hasilnya jika semua bahan bahan  diatas digabungkan.... haaaa kalu nk bagi best lagi kena la tambah keropok ikan ... mcm kt bawh neh 

haaa neh la keropok ikan ... gerong pastu mkn dengan laksa sedapp.... 

selalunya orang akan letak mcm neh... tapi kalu mkn mcm neh feel dia tak dak .. nanti nk mkn laksa sangkot sat nk suap laksa sat nk suap keropok .. jadi kena la buat mcm neh.... 


keronyok-keronyok kan (dengan kata laen bagi sapa sapa yang tak berapa nk paham hancurkan keropok itu menjadi kepingan kepingan kecil)  keropok tu bagi kecik mengunakan tangan kanan yea.. jgn guna tangan kiri pulak.. haa nanti baru la heaven nk makan hahahah ... 


lepas dah keronyokkan ... letak la toyu (bagi sapa sapa yang tak tau toyu tu apa ianya adalah kicap yea) hee hee gunalah kicap cap kipas udang ... hee heee kicap tu ja ada kt umh aku neh haha 

lepas tu mari kita gaulkan keropok tadi dengan laksa... pastikan telok tidak hancuq time kita dok gaul tu na







ok lah mari kita lihat ... apa kata tetamu yang hadir untuk merasa.. 
neh la tetamunya .. hahaha kali neh ang jadi magsa aku .. aku rasa ang patot bangga masok blog aku neh walaupown tak seglam mana tapi ang patot rasa bangga... hahah 
tetamu neh sedak asik khusuk dok makan neh... hahah 

apa yang anda rasa.. sedap kan heeeeeeeeeee :) 

Thursday, December 9, 2010

Laptop berkulit baru

Kali neh aku nak bercerita pasal laptop aku pulak ... sekarang neh aku guna laptop COMPAQ PESARIO CQ40 dimana seperti sedia maklum ianya hanya berwarna itam berkilat diluar hee hee... untuk memeriahkan lagi laptop aku neh ... aku tambah la kulit baru kt dia .. 
sebenarnya kawan aku. Anis yang memperkenalkan kulit laptop neh ... sebab dia pakai dulu pastu aku tanya la "weh ang beli kt mana, cover neh chantek weh!" dia habaq dia beli kt Aloq Staq .. adoh dekat ja ar .. so aku pown buat plan dari awal sem lepas nk p aloq staq ngan anis semata mata nk beli kulit laptop neh... lepas tu ada tiga orang lagi yang bekenan nk beli gak kulit yang sama hee hee PIKA , TERAH and Zyra ... yang paling aku suka part Zyra neh haa haa on the day ak nk g beli neh ak call la zyra untuk buat conformation dengan dia.. dia dah macm excited dah ... "eh I nk ... I nk belikan untuk I 1... sebenarnya I pown tak tau nk letak kat mana (ini disebabkan depan laptop dia dah penuh dengan pelbagai pelekat yang comei comei ) tapi beli ja haa haa mmg lawak ... pastu tanya la pulak nk design macam mana pulak .. dia suruh pilih yang color pink malangnya tak dak so sorry zyra .... jadi untuk depa tiga orang kami ambek design harimau kumbang ... chantek gak la dia punya design ... mai kita tgk laptop ak pulak ............... 
neh dia laptop kulit baru aku haa ....

ha neh la design dia .. smart kan ala ala kuda belang gituu... apa yg bestnya kulit neh berbulu tau hee... tp ingat jagan la p buat bantai pulak ha haa


haa macam neh rupanya laptop aku neh.... amcm bekenan dak tgk haa haa .... 

dikesempatan ini jugak aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada anis.. sebab sanggup jumpa aku kt aloq staq.. pastu bawak p jalan jalan .. :) wee weee weeee 

owh lupa pulak hari neh result dah keluaq ... alhamdulillah semuannya seperti yang dihapkan.. tahniah pada semua yang berjaya... sem depan kita berusaha lagi untuk result yang lebeh baek ...

Wednesday, December 8, 2010

Diet Rasulullah ................

Neh aku jumpa dalam facebook.. so aku copy and aku simpan dalam laptop aku untuk bahan bacaan dan rujukan wahhh hee hee .... jadi benda benda elok mcm neh kena share ramai ramai bagi orang semua tau... so lepas baca sila sila la share untuk kebaikan kita bersama..... kepada tuan empunya bahan ini.. saya mohon kebenaran untuk berkongsi di blog saya ... :) 

Rupanya tanpa kita sedari, dalam makanan yang kita makan sehari-hari, kita tak boleh makan sesuka hati kita saja. Inilah penyebab terjadinya berbagai penyakit antara lain penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain-lain penyakit. Apabila anda telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yang lainnya.

Ustaz Abdullah Mahmood mengungkapkan, Rasulullah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai menjaga makanannya sehari-hari. InsyaAllah kalau anda ikut diet Rasulullah ini, Anda takkan menderita sakit perut ataupun keracunan makanan.

Jangan makan IKAN bersama SUSU
Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD/KOBIS
Jangan makan SUSU bersama CUKA
Jangan makan CUKA bersama IKAN
Jangan makan BAWANG PUTIH bersama BAWANG MERAH
Jangan makan BUAH bersama SUSU (Contoh : KOKTEL)
(Sumber petikan dari buku Cara Makan RAsullulah SAW tulisan Prof Dr Abdul Basith Muhammad As-Sayyid)

CARA MAKAN
* Jangan makan buah setelah makan nasi, sebaliknya makanlah buah terlebih dahulu, baru makan nasi. Buah baik dimakan ketika perut kosong kerana proses penghadamannya cepat berbanding kumpulan makanan lain. Jika dimakan selepas makanan lain, ia akan mengalami fermentasi kerana lambat dihadam. Zat zat yg terdapat di dalamnya akan rosak dan juga penyebab berlakunya kembung perut. 

* Tidur dibolehkan 1 jam SELEPAS makan tengah hari. Terlalu cepat tidur setelah makan akan menyukarkan proses penghadaman, mengeluarkan gas yang banyak, susah buang air besar dan menyebabkan mulut berbau. Dianjurkan tidur dengan mengiring ke sebelah kanan seperti mana yang sering dilakukan oleh Rasulullah SAW. Dengan itu perut yang terletak di sebelah kiri tubuh tidak ditindih dan tidak mengganggu proses penghadaman yang sedang berlaku.

*Jangan sesekali tinggal makan malam. Barang siapa yg tinggal makan malam dia akan dimakan usia dan kolesterol dalam badan akan berganda. Diriwayatkan dari Anas dengan status marfu':"Makan malamlah sekalipun hanya dengan kurma kering, kerana meninggalkan makan malam dapat mempercepatkan penuaan". Ini adalah kerana, jika kita meninggalkan makan malam, tubuh akan mengurangkan kadar metabolisme badan. Waktu makan yang tidak teratur juga boleh mengganggu proses penghadaman.

Antara amalan-amalan kesihatan lain yang wajar diamalkan:

1. Mandi Pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit. Air sejuk akan menyempitkan saluran kapilari darah, membuatkankan jantung mengepam lebih banyak darah dan oksigen ke seluruh tubuh dengan  kadar yang cepat dan menyebabkan kontraksi otot. Kontraksi otot dapat membakar lemak yang terdapat dalam tubuh. Selain itu, air sejuk juga akan menyebabkan kita menggigil disebabkan oleh tindakan refleks tubuh untuk mengekalkan suhu badan. Dengan menggigil lemak akan dibakar untuk menghasilkan tenaga dan haba. Denga itu ia juga dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan tidak gemuk.

2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air dalam peti sejuk/ais) setiap pagi. Mujarabnya InsyaAllah jauh dari penyakit (susah mendapat sakit).

3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit setelah membaca doa). Kita akan terhindar dari sakit kepala atau migrain. Ini terbukti oleh para ilmuwan yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Antaranya menambahkan aliran darah ke otak dan menyahcas tenaga eletrostatik yang terdapat pada tubuh.


4. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.Begitu juga ahli saintis telah menemukan bahawa enzim banyak terkandung di celah jari-jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzim sejenis alat percerna makanan).



Tuesday, December 7, 2010

Telinga

salam semua bertemu kembali kita pada entry yang terbaru neh .. wee wee.. disebabkan tak dak orang request cerita ak pasal deco deco bilik.. so aku update blog neh dengan entry pasal telinga..
seperti yang sedia maklum .. sapa sapa yang rapat ngan aku neh tau lah masalah telinga yang aku alami hampir setahun lebeh lamanya waahhh.... orang yang paling ketara skali mengomen pasal telinga aku neh haa tak laen tak bukan housemate aku APIT! haa haa dia cukup suka kalu dia cakap ak tak dengaq.. lepas tu apa lagi bahan la aku cakap aku pekak haa haa...kalu aku menyut apa yang dia cakap dia akan kata "haa dengaq pown saja nak test" haa haa.. ok sudah lah becerita pasal apit neh.. mai kita cita pasal laen pulak na.....

adalah menjadi tabiat manusia mengorek telinga dengan menggunakan cotton bud kan.. setelah aku p jumpa doktor pakar.. aku dilarang sama skali menggunakan cotton bud untuk korek telinga neh haa... doktor tu cakap yang biaq teik telinga tu luruh sendirinya haaa... sebagai manusia biasa mana tahan dowh!! tak korek telinga neh.. so aku pown hiraukan ckap doktor neh ... dengan korek juga telinga neh haa haa..



so bila start ja cuti sem neh, aku balek rumah haa... mak aku lagi lah hebat .. dia nampak ja aku korek telinga pastu apa lagi dia buat terus konsert mega haa haa.. pastu dia buat gimmik .. bok sorok cotton bud yang ada kt umh aku neh wwaaaaaa tidaakkkkkk!!!!! (mak, mak tau dak fendi ada stock cotton bud untuk setahun kt rumah sewa... ampun dan maaf ku mohon sebab dah beli dah mak hee hee)

Tapi tu kt rumah sewa ... mana tahan aku nak tungu neh ...   jeng jeng ....aku beli satu benda yang lagi hebat dari cotton bud neh .. ceritanya time neh aku dengan mak aku p pasar malam .. so kami pown jalan jalan ar.. pastu aku nampak satu benda neh haaa..terus ar aku mengayat mak aku .. mah benda neh bagus neh .. tak macam cotton bud .. tapi function dia still sama dengan cotton bud .. setelah itu akhirnya aku berjaya juga membeli benda neh haa haa... nak tgk apa bendanya jeng jeng ....

nampak mcm biasa ja kan... haaa tapi apa yang membuatkan aku teruja beli banda neh haa .. 




sebab dia ada build in light kt dia punya stick haa.. pastu dia ada tiga cakuk yang berbeza untuk digunakan hee... 

so ini lah cerita pasal telinga yang aku nak konsi .. :) 

Sunday, November 28, 2010

kelampauan kebosanan melanda

kali neh aku, ketepikan 30 arahan menulis blog tu haa... sbenarnya ak dah rasa mcm tak best la pulak tajuk tajuk    seterusnya ... so aku stop dulu na.... nanti kalu aku ada mood aku sambung arahan seterusnya ..
kali neh aku nak berkongsi tahap kebosanan aku! cewah ... berbahasa berbunga nampaknya,
seriously kali neh punya cuti bosan sangat sebab moto tak dak (kena curi waa waa waa) so nk berjalan p mana mana susah sangat ... kena orang mai ambek adoi!
disebabkan bosan yang teramat aku pown mereka la macam macam kt dalam bilik kecil aku neh...
haa nak tau aku buat apa haa haaa jangan terkejut .... kali neh aku mendapat ilham dari cita IRONMAN haaaa ak tak la sampai nk buat dia punya jantung or suit tu tapi jeng jeng jeng

aku buat pc ala ala ironman neh haa haaa..... neh bukan apa cian ak tgk monitor pc neh dah la chantek tak berguna pown ... jadi pameran ja dok dalam bilik aku neh... dah la tu aku merasakan kualiti gambaq guna monitor neh lagi lawa peerrrrhhhh... teringin pulak aku nk pakai pc bawak balek shah alam neh.... 
p/s : sila abaikan segala wayar yg dok berselirat tu .. kononnya busy la neh ahhahahaa padahai dok tgk katun neh hahahaha 

sebab apa aku cakap pc ala ala ironman heee mai tgk neh ak prn skrin kan bagi angpa semua tgk 

haaa cuma tak la seadvance neh ak punya pc .... nanti aku p upgrade na... haa haaa ..
tapi kalu nk tgk keserupaan try tgk step up 3d... mamat tu punya pc ala ala ak punya la banyak skrin hahahaha

lepas tu ak deco deco bilik pulak ala ... ala ala eric leong pulak heee yg tu nanti aku update.. angpa nak tgk ka bilik ak deco deco neh?

Thursday, November 25, 2010

Day 08- Short term goals for this month and why.

arahan berikutnya , short term goal untuk bulan neh..
huaa sila banyak la sebab neh dah nk habis bulan dah hahahha..
ok plannya nk simpan duit yg ada skrang sebab nk p berjalan neh..
banyak plan nk p bulan 12 neh adoi mmg banyak duit la nk guna ..
sapa sapa kalu nk bagi boleh ar bagi duit kt cini cikit naa hee heee

Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.

arahan seterusnya satu gambaq seseorang atau  pown sesuatu yg memberikan impact yng besar pada ak..
huaa huaaa huuaaa apa dia ek? hummmm stakat neh tak dak la kot semua pic yg ak ada memberikan impact yg sangat besar huuaaaa

Friday, November 19, 2010

Day 06- Favorite super hero and why?

jeng jeng jeng 
doremon!
sebab dia dok tolong nobita lepastu dia ada banyak alat yg menarik dan tertarik wee

doremon neh saja saja ..time budak2 n skrang.. 
haa tapi yg paling dok minat neh 
haa nama dia OPTIMUS PRIME haaa... sebab apa ak minat kt dia sebab dia sanggup selamatkan dunia neh.. dengan korbankan diri dia walaupown dia adalah mahluk asing .. 
part paling sedeh dan nyaris menitiskan ayaq mata neh .. time dia kena lepas kt padang pasir time tu dia tak berfungsi.... ak merasakan sanggup depa maen lepas lepas makhuk yg telah menyelamatkan dunia neh!! waaahhhh pastu ak suka sora dia sedap kot hahaha
OPTIMUS PRIME !!! 

Thursday, November 18, 2010

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.

arahan seterusnya letak gambaq ak pernah p mana huuu... kalu la ak boleh letak banyak gambaq neh neh mesti best kan kan

hahahahhaha.. hahhahahaah nk tau dak kt mana neh haaa... neh kt penang haaaaa...
neh kt rumah P.Ramlee.. aritu ada family vacation kt penang so singgah rumah P.Ramlee neh sat hee hee
sebenarnya ak tak tau kenapa ak letak gambaq neh ... saja nk bagi tau rumah P.Ramlee ada kt Penang hee

Day 04- A habit that you wish you didn’t have.

neh arahan ke4 huuaaaaa... tabiat apa ek yg tak patot ada pada ak neh????

hummm susah ar nk ckp pulak neh... apa dia ek... ??? nk kata gigit kuku dak jugak...

kalu korek telinga kot... haa mybe tabiat neh kot, sebab apa ak neh suka sangat korek telinga.. sampai dia bengkak  huaa.. ari tu dh g jumpa pakar telinga dia ckp jgn korek telinga nanti taek telinga tu luruh sendiri waaaa mcm tak pecaya ja.. tapi still ak maseh korek lagi korek dan korek haaa
sekarang cuti jd ak blik ar rumah ... ari tu ak korek depan mak ak.. terus kena zaz dengan dia tup tup ak dengaq la mini konset dr mak ak sat ... ya hebat tu dia buleh buat gimik neh haaa... dia bangun dengan penuh gaya .. p bok sembunyi pengorek telinga huaaaa.. adik ak pown bersorak keriangan disitu huaaa...

mak pesan: pendi, ang jgn dok korek telinga da nanti pekak !!
dan ianya diakui oleh apit housemate ak dia neh  la dok kesan kepekakan ak neh...

mungkin neh la kot tabiat yg tak boleh nak buat
jadi ingat jgn korek telinga, biaq taek telinga luruh sendiri ... renung2kan dan selamat beramal

Day 03- A picture of you and your friends.

arahan seterusnya nk kena letak gambaq ak dengan kawan2 pulok huuu... mai kita tgk mai
sebab ak ada ramai kawan jadi ak letak semua lah senang heee
arahan juga mengatakan a picture... tapi tak best la kalu a ja kan so ak bagi banyak cikit weee

Mari kita start dari zaman sekolah na... sebab time tadika dulu tak pandai lagi nk tanggap gambaq so ak letak gambaq time sekolah men ja na ( banyak gambaq tak dak sebab ak tak ingat ak burn cd gamabq pastu letak kt mana.. neh ja yg ada dlm laptop ak huuu)




*neh ja gambaq yg ak ada time sek men... yg laen dok dlm cd tak tau cd tu p mana dah kalu.. so sory huuu

Time masok universiti neh time diploma neh ..









sebenarnya ada banyak lagi pic ... tapi malas nk tunggu lama lama nk upload pic neh

ok mari kita masuk zaman ak degree pulak haa.. iaitu zaman sekarang weee weee







haaa neh semua kawan kawan ak... sebenarnya ada ramai lagi tapi lambat ar nk upload huuu... 
so kepada sesiapa yg tak dak dlm neh jgn marah na.. nanti kena juai heee 
sila abaikan tahap tumbesaran ak tu yea.. :)