Tabung saya

Thursday, March 25, 2010

Geram, menyampah kenapa aku yang kena.........................

Kenapalah aku yang kena,
memang tak sanggka dia hanya copy and paste..
teringgat time aku buat research dulu, ada orang copy
nyaris nyaris kena potong markah.
tidak aku sangka ianya berulang..
kalu just nak mengeddik jangan dengan aku, aku tak suka
kalu tak mau buat jangan dengan aku, aku tak suka
kalu setiap kalu nak bagi alasan jangan dengan aku, aku tak suka
kalu buat halal balal jangan dengan aku, aku tak suka
kalu nak buat P&C jangan dengan aku, aku tak suka.

I LikE tHIS

entah kenapa ak suka gambar ne..

Sunday, March 21, 2010

Terrified by Katherine Mcphee

You by the light is the greatest find
In a world full wrong you're the thing that's right
Finally made it through the lonely to the other side

You said it again, my heart's in motion
Every word feels like a shooting star
I'm at the edge of my emotions

Watching the shadows burning in the dark
And I'm in love and I'm terrified
For the first time in the last time in my only life

This could be good, it's already better than last
And love is worse than knowing you're holding back
I could be all that you needed if you let me try

You said it again my hearts in motion
Every word feels like a shooting start
I'm at the edge of my emotions

Watching the shadows burning in the dark
And I'm in love and I'm terrified
For the first time in the last time in my only

I only said it 'cause I mean it, I only mean 'cause it's true
So don't you doubt what I've been dreaming
'Cause it fills me up and holds me close whenever I'm without you

You said it again my hearts in motion
Every word feels like a shooting star

Watching the shadows burning in the dark
And I'm in love and I'm terrified
For the first time in the last time in my only life

 *first time dengaq this song ak dh jatuh cinta wah wah

Thursday, March 18, 2010

A day trip to Jalan TAR.KL........

Boleh dikatakan our second class day trip together with mama our lecturer wah wah wah mmng best..
kali neh taks adalah untuk membuat interview di sekitar jalan tar dimana kami harus bertanyakan tentang pandangan orang ramai terhadap penerbitan, perkembangan buku di malaysia ini serta juga soalan tentang Wanita yang berpangkat dalam sektor awam: emosi atau profesional. 

Untuk ke jalan TAR neh bukanlah mudah yea huhu.. pelbagai onak dan duri harus diredahi, dan hari tu jugaklah ak TerPaksa membeli TOUCH n GO lalalal sebab nak naek bus... yeah!
Naek bus dari sec2, ke sec 19 untuk naek KTM ke Bank Negara wAH! neh antara aksinyer :

 
the girls with the ticket

So neh la keadaan kami semua yang baru dapat tiket pergi balek ke bank negara lalal...tapi dalam tren tu ada pulak yang dok menghilangkan mood kami semua nk meronggeng neh eehhh tak puah ati neh! ilang mood bukan apa dlam beberapa ketika dua tiga org bukak note miss mimi study dlm tren tu.. wah ak n along dh sentap n terus tersadap dah kat citu... neh la antara budak baek yang tak membuang masa study dlm bus.. lala: 


nampak tak segala bukti yang ak sempat rakamkan untuk tatapan bersama wah wah wah wah.. 
dan neh adalah geng yang tersentap tgk depa study lalalal 

Harulah ak juga msuk dlm geng neh hahaha.. dalam dok usha depa study hehe akhirnyer mekera semua akur dengan keadaan yang agak menyelesakan dlm tren tu wahwah iaitu dia punya aircond hahaha.. neh la hasilnyer biler org study dlm aircond dlm tren hehe

he he he inilah budak ttuttututu! hehe

so kami semua pown tibalah kedestinasi yng hendak dituju lalala..
meng best walaupown neh bukan first time ak buat interview tapi kali neh kat kawasan yang memng ak tak tau selama neh.. ada yang memberikan kerjasama yang amat baek untuk diinterview, ada gak yang sebaliknyer inilah dugaan yang harus kami terima.. wa wa wa wa... disebabkan ak dh malas nk tulis n mengatuk yang telah mencapai tahap dewa so hanya gambar saja yang dapat memberikan gambaran yang jelas lagi nyata wa wa wa...

ne setibanyer kami semu kt stesen bank negara
time kami semua mencari makanan tatkala sudah sampai ke destinani huhuhu

neh adalah contoh kami interview orang ramai

neh la kami semua lalala
neh merupakan satu lagi pic kami interview orang ramai, termasuk pegawai DBKL




neh la kami lepak kt sogo sedang tunggu semua orng untuk balek ke shah alam lala

Wednesday, March 10, 2010

Things to be DONE this March

after cuti raya cina neh.. bersedialah semua haha memang banyak kerja nk kena siapkan lalalal sampai pack schedule wah! tak caya tgk neh
he he he neh baru ckit tak tulis habh lagi neh
baeklah ak akan senaraikan semula bagi semua org tgk sebenarnyer skarang neh ak Tension Tahap Dewa neh tu yg meluahkan kt blog neh.. so semua layan je ea : 

Thursday (11/03/2010): Interview Book Carnival ( intro to mascom) 
*at Jalan Tunku Abdul Rahman.. menaiki bus dan tren untuk observe org laen, disampaing boleh buat interview dengan org ramai tentang minat membaca.. 

Friday (12/03/2010) : Test thinking and writing & Movie Review 4 Sociology.
* Test tu biasalah hehe.. yang interesting movie review, kami satu class kena tgk movie ramai2 kt faculty pas tu kena buat assignment.. tgk movie tu kami wat time 8.30 mlm .. movie apa belom decide lagi tapi yg pasti malay filem! maybe CINTA, SEPI, TENTANG DIA, PAPADOM entahler! 
Tuesday (16/03/2010) Presentation Bm n Dateline Sociology assignment.. 
*BM neh group presentation kena wat pasal Ucapan rasmi majlis.
Sociology pulak ak wat tajuk SEX BEFORE MARRAIAGE, part ak dh siap dah tinggai part partner ak jer ha ha tapi hari maseh tak tenang sebab tak complet lagi huhuhuhu...

Friday (19/03/2010) Dateline Assignment! 
*Introduction to mascom : yang ne memang best haha.. coz kita kena wat pasal show yg ada kt tv, first ak ambek nona tapi, tak boleh sebab tak da bahan ak siap dh email kt nona punya penerbit pown tak boleh so ak ambek langkah untuk bertukar kepada Project Runway Malaysia haha mmg best, kerja mama dah siap awal dh memeg enjoi buat assignment neh.. 
Blog, untuk thinking n writing strategy, yg neh ak agak lemah cikit kita kena wat promosi passal product or servise so first ak ambek Garner pastu ak tukaq ambek Getsby hehehe... yg neh mcm best sebab kena mcm buat iklan lah.. nanti kita tgk hasilnyer ea.. 
Test MALAYSIAN CURRENT ISSUES: TRAUMA! HAHAHA

23/03/2010
30/03/2010
Semua pasal presentation n dateline assignment ha ha ha ha
Pastu kerja malaysia current issues haha yg neh susah cikit kena cari issues tapi tak mau yg dlm newspaper, kami kena wat rumusan contohnyer mcm kami dpt satu issues yg ada 2,3 page pastu kena ringkaskan kepada 7 ayat sahaja ha ha haa ha.... kena wat sampai 15 issue jer n ak baru antar tiga....ayyoooo!

Neh la yg ak kena buat this march lalalalal!

Wednesday, March 3, 2010

Mengenal Dunia Instruksional

Da BeST! our first family day for mc226...diadakan di Eagle Ranch Resort, Port Dickson yang mana resort ala ala koboi ha ha....
the story pown bermula la disini, part1 mc2266, pagi sampai je kt fac waiting for others duk geram jer, mana tak nyer ak sorang je budak laki part1 kerkulat kulat kt situ hu hu hu macam na neh, haruslah tak best program ne sebab takdak geng!
bila nk begerak da hanya 11 org ja budak part one neh....
Fiza, Cima, Pika, Pija, Ecah, Jane, Ayu, Terra, Fendi, Along...and yg ambek pic neh Yati

Setibanyer di PD, masih terasa cuak sebab sorang je bdk laki part1 huu huu huu rasa macam nk pinjam ja telekong budak pompuan pastu lilit kt kepala masuk tidoq ngan depa ha ha ha best tak cadangan tu he he..
But haruslah tak boleh masuk kan nk mampos! 
So fendi pown menjalanilah hidupnye lalalala.......setibanyer dibilik ok semua org ok, berteguq sapa ngan semua, depa pown dok sembang2 lalala so fendi pown dh mula rasa enjoi! alalala

bermulalah aktivitinyerrrr 1st. Giant, Elf & Witch.... wweeekkk wweekkk he he he...best gak la.. 
pastu haaaa activity yg agak extrem yg memerlukan team work punya kekuatan...iaituuu
 
  
  
memang penat main benda neh... teamwork memang penting, timeh ak dh nk jatuh dah tapi wah! dengan semangat yg dibekalkan oleh team ak kt bwh tadi terus sampai ke garisan penamat dengan terketaq-ketaqnyea.. ha ha ha 
Thanks team! 

family day neh mmg bestlah..... tak banyak activity sangat mmg enjoi... budak budak class pown boleh merapat rapatkan hubungan siratulrahim wah!
 dh malas nk tulis so enjoi da pic


 *Time tunggu bus, sambil makan n apa lagi gossip lah 


part neh best sangat...habis semua terkeluar ha ha ha lalala
part1 punya program he he
 
Kami warga MC226! Yeah!