Tabung saya

Wednesday, March 10, 2010

Things to be DONE this March

after cuti raya cina neh.. bersedialah semua haha memang banyak kerja nk kena siapkan lalalal sampai pack schedule wah! tak caya tgk neh
he he he neh baru ckit tak tulis habh lagi neh
baeklah ak akan senaraikan semula bagi semua org tgk sebenarnyer skarang neh ak Tension Tahap Dewa neh tu yg meluahkan kt blog neh.. so semua layan je ea : 

Thursday (11/03/2010): Interview Book Carnival ( intro to mascom) 
*at Jalan Tunku Abdul Rahman.. menaiki bus dan tren untuk observe org laen, disampaing boleh buat interview dengan org ramai tentang minat membaca.. 

Friday (12/03/2010) : Test thinking and writing & Movie Review 4 Sociology.
* Test tu biasalah hehe.. yang interesting movie review, kami satu class kena tgk movie ramai2 kt faculty pas tu kena buat assignment.. tgk movie tu kami wat time 8.30 mlm .. movie apa belom decide lagi tapi yg pasti malay filem! maybe CINTA, SEPI, TENTANG DIA, PAPADOM entahler! 
Tuesday (16/03/2010) Presentation Bm n Dateline Sociology assignment.. 
*BM neh group presentation kena wat pasal Ucapan rasmi majlis.
Sociology pulak ak wat tajuk SEX BEFORE MARRAIAGE, part ak dh siap dah tinggai part partner ak jer ha ha tapi hari maseh tak tenang sebab tak complet lagi huhuhuhu...

Friday (19/03/2010) Dateline Assignment! 
*Introduction to mascom : yang ne memang best haha.. coz kita kena wat pasal show yg ada kt tv, first ak ambek nona tapi, tak boleh sebab tak da bahan ak siap dh email kt nona punya penerbit pown tak boleh so ak ambek langkah untuk bertukar kepada Project Runway Malaysia haha mmg best, kerja mama dah siap awal dh memeg enjoi buat assignment neh.. 
Blog, untuk thinking n writing strategy, yg neh ak agak lemah cikit kita kena wat promosi passal product or servise so first ak ambek Garner pastu ak tukaq ambek Getsby hehehe... yg neh mcm best sebab kena mcm buat iklan lah.. nanti kita tgk hasilnyer ea.. 
Test MALAYSIAN CURRENT ISSUES: TRAUMA! HAHAHA

23/03/2010
30/03/2010
Semua pasal presentation n dateline assignment ha ha ha ha
Pastu kerja malaysia current issues haha yg neh susah cikit kena cari issues tapi tak mau yg dlm newspaper, kami kena wat rumusan contohnyer mcm kami dpt satu issues yg ada 2,3 page pastu kena ringkaskan kepada 7 ayat sahaja ha ha haa ha.... kena wat sampai 15 issue jer n ak baru antar tiga....ayyoooo!

Neh la yg ak kena buat this march lalalalal!

4 comments:

  1. oh xsabar nk tggu iklan getsby kakak...huhu

    ReplyDelete
  2. huhu is not much about iklan la haqiz ... biasa biasa jer just 4 da writing hahhaaa..
    kalu nk tgk bukak fendiexpression.blogspot.com
    wajib kena komen dlm blog tu.. sebab setiap komen yg kamidpt ada marks tau.. tap u have to use proper English lah hehe

    ReplyDelete
  3. kenapa perlu ada current issue?
    trauma gile...
    teringat masa part 3...huh

    ReplyDelete
  4. tau tak pa yau... ak dh try buat pencualian credit tapi tak dapat banyak sangat redtape nyer...
    utuk medapatkan PC tu kena ada silibus subjek
    untuk mendapatkan silubus kena g fakulti yg menawarkan subjek tu contoh current issue neh kena g fakulti polisi, ak kena dapatkan surat dekan masscom to dekan fakulti polisi kemudian g hea fakulti polisi tuggu 2 3 ari bru boleh dapat silibus tu... kena buat mcm tu sebab silibus tu sulit haaa sentap ak
    cuba ang bayagkan kalu ak nk wat pengualian ctu kena g pusat islam, eco kena g fakulti biz, bell kena g fakulti bahasa.... wa wa wa..
    ak ckp kt kp ak, dia terus suruh ak bg ja borng tu kt office hahahahahahaha last2 ak hanya dpt pc utuk koko,ctu, n eco
    mmg trauma blajar current issue neh

    ReplyDelete