Tabung saya

Saturday, May 29, 2010

Award with the tag................

1) Copy award nie kat blog korank.
2) wat ucapan korang kpd pmberi award dan perasaan korank.

Terima kasih Haziq, kerana memilih saya sebagai penerima award ini, sungguh saya tidak sangka dikesempataan ini saya ingin bersykur kepada ilahi serta ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kedua ibu bapa saya, kawan kawan yang sentiasa memberi dorongan kepada saya... lalalala overlah


3) jawab soalan2 tag nie;


1. Ape yang bermain di fikiran anda sekarang
Macam mana nak bagi hilang borink neh, sangat borink neh lalala....

2. Apakah nama samaran korang
Fendi, Fen, Pendi, Pak Long Fendi (Neh anak anak sepupu ak ja yang panggil)

3. Berikan 3 orang yang anda sayang
FAMILY......... Kawan-kawan saya .... serta seseorang itu..........................

4. Kenapa anda sayang mereka?
Sebab merekalah yang mengindahkan lagi hidup dan lengkapkan hidup saya.

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa
Seseorang yang istimewa, saya rasa tidak perlu impikannya sebab setiap yang diberi mesti ada keistimewaannya yang tersendiri .... wah wah wah

6. Blog mana yang korang suke visit n yang leh aku follow gak
Banyak jugak dou usha blog laen.. usha je lor.. kat page ak banyak blog yang ilang sebab aritu nk tukaq background habis dia tukaq isi blog skali hua hua hua.. so kalu ada yg best angpa pown cadangakan la kat ak ea..
7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda
Pika, Ecah, Along, Yau, Terrah, semua orang sapa yang berminat nk buat tag neh jom ler skali 

Wednesday, May 26, 2010

Kenakalan kami dalam kelas.

Disebabkan aku ada banyak masa, tidak ak buang dengan sia sia saja hahah... aku sediakan pic kami dalam class yeah... so mari kita mulakan cerita yea .....

hehe... ini time 2nd test Malaysian Modern Issues ...huhhu... kami semua kena jawab 150 soalan objektive haaaaa... setakat neh neh la soalan objektive paling banyak yg aku pernah buat dalam test haha.. but apa yang hampeh sangat dah buat preparation dah tup tup kena tukaq class laen la pulak huuuuuu.. tapi don't worryy woorryyy haha... dengan yob dagor dok sebelah ak dan pika dok depan ak haha kami berjaya menjawab soalan tu hahah ... jahattnnyeerr.. tapi bukan kami ja yang jahat hahahah......dalam test tu sempat lagi ak snap sana snap cini hehehehhe.... jangan marah yerrr... sayang kamoo semua
I really love this part.. hehe.. class neh kami satu class kena g umah prof untuk belajar yeah! sambil kami belajar kami pown makan yeah ... selalunyer kami disajikan dengan NASI LEMAK SAMBAL SOTONG/IKAN BILIS heheheh.. tapi malangnyer kali neh kami hanya disajikan dengan biskut beras dan biskut ........ tapi mantain kami bantai ja apa yang ada hahahahah...
Aku sangat sayang geng 8 kepala hahhaha... mula mula buat study group kat McD haha sebab bising dan ramai orang kami p la pulak study kat KFC hahahh.. kenapalah kami tak study kt libry kan hahha.. banyak sebabnyer..
sebab yang pertama : lima belas minet ja study pastu GOSSIP! hehheeh..
Sebab yang kedua : Terrah gelak sangat kuat so tak boleh masuk libry heheh..
Sebab yang ketiga : Kami suka makan makan sambil study sebab sambil makan ilmu turut diserap heheh.. libry tak boleh bawak makanan .......
Sebab yang Keempat : Senang bagi kami nak buli CMA yang amat kami sayang yeaaaaeehhh ( Lot Love To CMA)
Sebab yang Kelima : Kalu study kat luar boleh tgk wayang free haaaaa ......ttuuuttttttttttttttt
sebenarnyer banyak lagi sebabnyer tapi cukup ler setakat lima neh.. dlm pic tu kami study kt Tasek sec7 haha bestt oowwhhh pastu maen freesbee hehehhehe.........
Really Love the moment!

Tuesday, May 25, 2010

Tag Tag Tag

23 perkara yg mungkin korang x tahu!!!
(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah ler benda tu fakta ke
angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)
(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)
(c) Kalau tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni :)


1) Tak suka marah marah
2) suka tengok tv ( dulu kalu kawan nk mai umh kena habaq nk mai kul brapa sb takut bertindih ngan progrm tv teruk kan ak lalallala)
3) suka sangat makan satu meja dengan mak,abah, adik.... sanggup tunggu depa walaupown sampai kul 11 mlm utuk mkn skali, walaupown berdua ja ngan mak huuuuuu (anak soleh la katakan lalalla)
4) suka sangat bersembag (yg neh aku rasa semua orang tau ... tapi nk tulis gak hehe)
5) Nak Beli Umah kt mak keta kt abah
6) Nak beli keta yang kecil ja.. sebab tak pandai drive so mcm mini cooper tu ok la hehehe...
7) Teringin sangat nk kurus Macam ___________________________ hahhaah sapa sapa yg kurus lor
8) Nak join suara anime mcm jadi suara doremon, upin dan ipin, cerita katurn mcm 2 la
9) Bila tgk movie orang puteh, teringin nk buat part time naek basikal baling paper and antar susu kat umh orang pagi pagi heheh..
10) Cita cita yang teringin nak buat nak jadi cikgu kanak kanak istimewa ( Sebab dulu time sek dok lepak ngan kanak2 istimewa neh)
11) Suka menyanyii .... tapi suara mcm tak berapa best hehehhe
12) Nk p oversea kalu tak time study mesti p time keja... amin.
13) saya anak sulung dari sorang adik laki dan adik pompuan
14) saya rasa mcm tak leh idop kalu tak da lappy or pc (BOORRIINNKKK ooiiiii)
15) Dulu saya pengakap yang sangat active haaaa... cuma tak ambik rambu ja sebab merasakan buku log ak tak chanteekkk..
16) Kalu nk beli hadiah kt org suka buat sendiri... sebab rasanya itu lebih bermakna tapi kalu tak sempat beli jer hehheeh ...
17) sudah dok asrama dari sekolah rendah darjah 5 ... sek menangah tak dapat sek asrama.
18) suka zaman sek rendah and menengah dari universiti sebab dok universiti banyak bendak nk kena pikir hhhuuuuuu..
19) aku dah tau tau nk tulis apa dah ....................................................
20) ada bear bernama ton ton hadiah birthday dari  anis yeaahhhhh...
21) merasakan diri masih lagi tidak matang dengan usianya .....
22) TAK SUKA SANGAT DENGAN MATH!
23) Tak pandai nak eja sesuatu perkataan baek bahasa melayu or inggeris hahahaha MALUNYYEERRR..

1.Haziq,
2.Pika
3.Yau
4.EcAH
5. BUAT LAH KALU SAPA SAPA NAK BUAT... bila dah buat rasa macm best la pulak hehehehe

Istiadat Konvokesyen UiTM ke-72

Salam Satu Malaysia, hehe.....
dah sekian lama aku tak update blog neh huuummm, ak mulakan kisah aku kali ini dengan istiadat konvo aku yang belangsung pada 22.05.2010.. mula mula nya aku memang pening cikit nak susun tarikh, sebab aku plan yang tarikh konvo berlangsung lepas habis final exam,, tup tup tup lambat lagi so ak balik la SP dulu...
Terima Kasih pada Lukman, Roy, and Shaz sebab tolong aku ambikan jubah huhu... jasamu akan ku kenang..

Mari kita meriahkan dengan gambar-gambar sekitar konvo...... yeah!
aku nampak sangat TEMBAB lor huuuuuuuuuuuuu


 





Neh la pic yang aku sempat tangkap time konvo, sebenarnyer aku hanya harapkan gambar dari kawan kawan jer sebab aku tak ada kamera huhu... tapi yang sedihnya aku tak sempat nak bergambar dengan mak dan abah pown sebab dapat call kena balik cepat.. yang aku neh pown confident lor pi antar jubah pastu rupanyer depa buat surprise kat ak depa beli bunga lalalalala.. terus tersentap, tapi tak pa nanti pic degree neh ak mesti masuk studio ngan mak and abah ak .... 
mari kita tgk gambar lagi yea.... 
JANGAN TERKEJUT TENGOK GAMBAR NEH... SEBAB NAMPAK TEMBAB HUAAA HUAAA
*Thanks very da much to mak, abah, mak lang and pak lang for the flowers wit bear..Love it so much!
Ok this part yang best cikit, Today Haziq msg nak jumpa so set da time 5.30pm depa mai ambik huuhuuu.. 
but apa yang terkejutnyer aku kena............................................
ha ha ha..... Jeng Jeng Jeng........mana nyer tak teruja, dari dalam kereta lagi dah kena ikat kat mata hu hu punyaaa la secret place la katakan hahaha.... bila bukak ja mata haaaaaaaa

Teharu tak..............hua hua hua rasa macam nak menangis ja, memang tak ak sangka best sangat, by the way neh first time ak dapat kejutan macm neh huhu birthday party pown ak tak pernah sambut dengan kawan kawan huu huu huuu.. thanks so much to haziq and hanif.... 
To Haziq and Hanif Thanks very da much ....

Secara keseluruhannyer konvo saya memang best, tak sabaq nak tunggu konvo degree pulak yeah! terima kasih kepada semua yang memberi ucapan tahniah, memberi hadiah, dan buat party hahaha... love you guys so damm much! ..... 

Credit to: Erni, Effa, Haziq and Hafiz for the Pictures.

Tuesday, May 11, 2010

Kami Berlapan

Kami berlapan, wah disaat permulaan perkenalan memang tak sangka kami semua boleh jadi satu geng yang MELETOP! Hahaha..
Pelbagai kenanan direka bersama, dari dalam kelas sampai ke luar kelas...
makin lama makin kami rapat, kian mengenali dengan lebih dalam...
Hafis, Ecah, Along, Pika, Cma, Zira, Terra. Kawan baru ak! mmg best semua semua boleh dikatakan sebagai kaki gossip.. pantang ada peluang cikit jer.. mesti nk bercerita hahahah......

Mereka ini boleh dikatakan BINTANG yang baru menyinari idop ak, makin lama makin bersinar bintang akan dengan mereka ...
kenangan dari PD, dataran Kerang.... menari lagu songket di dataran kerang, overnight kt area shah alm....
bergossip dlm class, makn breakfirst, lunch and dinner skali ...
entah bila kita makin rapat, tapi apa yang penting kita kena kekalkan apa yang kita ada skerang ne...

owh lupa pula .. skrang neh waktu cuti sem, tapi jangan risau kami tetap mantain gossip hahaha.... dengan menggunakan sype dan ym kami bertungkus lumus berusaha bercakap sambil tgk vid tapi tak boleh sangat..
bila semua dah start bercakap ... dah seupa kelly dh hahaahha......tu baru 4 org jer ....