Tabung saya

Wednesday, July 28, 2010

Cerita Tangga tingkat 13

Sebenarnya banyak cerita nk upload dalam blog tapi tak sempat.. pastu internet pulak slow very deee... huuuu so aku sempat buat entry yang neh ja..
mari kita mulakan bercerita yea... cerita aku kali neh pown pasal kami semua nk otw nk masuk class pysco haaaa class neh special cikit sebab buat kt menara UiTM haaaaa kalu kt menara kami dok kt tingkat 13 yeee bestkan boleh tengok pemandangan haaa..
tapi experience kali neh lagi best sebab.. on da way nya kami ke menari ttee tteee tee ttteee hp aku berbunyi..
ZYRA: Fendi u tau tak menara punya lif rosak.. i dah nk patah kaki da berjalan neh, dah la baru balek dari camp.. huaaa.. neh baru tingkat 6..
Fendi: OMG betoi ka zyra... ala neh kita kena naek tangga la neh ... NAEK TANGGA SAMPAI TINGKAT 13 LA NEH !
ZYRA: yea la fendi, neh i, kt tinggat 6 dah neh...
FENDI: owh ok... tak pe tak pe u naek slow slow nanti kita jumpa kt tangga na\
ZYRA: OK i naek slow slow, nanti boleh jumpa u all semua..
.........................................................................
aku pown mula la bercerita dalam bas.. ha ha ha ETON apa lagi terkejut la dia .............
yang laen redha ja hahahhahah.. rupa rupa nya hampir separuh bahagian belakang dengaq apa yg aku cerita kt ETON td.. ecah la yg habaq heeeeeeeeeeeee ..................
kemudia dapat pulak msg dari ZYRA .............. Fendi silap bukan lif rosak tapi tak dak karen la hua hua hua.....
apa lagi turun ja dari bas hingaq la kami semua kt depan bus stop.. nak naek ke tak kalau naek keazaban lah .. dah la nak menapak ke menara tu bukit .. pastu ... nak menapak naek tangga ke tinggat 13 pastu masuk class haruslah panas sebab tak dak aircon ahua hua hua hua hua hua hua hua................
*ha ha ha lukisan buruk haha.. aku rasa paint aku macam ada problem ar.. sebab dia tak boleh nk move.. so aku tak boleh nk edit dengan chantek ar lalallla............ neh la menara yg aku cuba nak sampaikan ... yg hijau hijau tu tangga nk naek kt menara he he he..


* ne semua pic yang aku sempat ambek otw nk naek... baguskan .. boleh dikatakan setiap tangga ada student duduk lepak.. tapi bukan lepak kosong tau .. siap bukak buku neh la yg mak ayah nk tgk huuu walupown dalam panas kena naek tangga ... belajaq tetap nk belajaq.. teringat dulu pesan mak aku... "ang nk tau dak, dulu sekolah susah .. nak naek basikal tak dak .. berjalan la kaki p sekolah bukan nyer dekat jauh tau... berkilo meter " tapi sekarang neh kita kalu nk berjalan jauh cikit dah komplen sana komplen sini... ai fendi fendi  heeeeeeeeeeeeeeeee (^_^)
jeng jeng ...................... dah sampai yeeeeaaaa...............
*neh la keadaan kami dlm class ...yeaa waluppown penat n panas kami sampai gak yeeee


* p/s cian kt zyra baru jer balek camp .. kaki pown sakit ... hu hu tak pa zyra tak pa... neh semua kenangan nk cerita kt anak cucu nanti ... belajaq susah susah .. nanti boleh idop senang yeeee...

Wednesday, July 21, 2010

Menunggu Bus dihari yang hujan

Wah tajuk nak over hahaha... kali neh aku nak cerita pasal pengalaman aku naek bus dalam UiTM haaa.. sebelum neh time dok kt UiTM Kedah heaven sangat .. jalan kaki ja nk g class kali neh dah mai shah alam da kena naek bus haaa... cerita naek bus yang aku nak cerita neh best sikit sebab kami pusing pusing uitm dalam ujan heee.... ok mcm neh cerita dia

Selesai sahaja class missMayu kami pown seperti biasa turun ke bus stop.. lagin menunjukan tnada tanda hujan bakal membasahi bumi (ayat nk karangan sangat haha) so tunggu la pown kt bus stop tu.. tungu punya tungu hajun pown turun... sebelum tu kalu nak balek umh kami kena naek bus bernombor 604 untuk ke sec7 .. satu satu bus 604 lalu depan mata .. tapi dalam bus tu punya la penuh dengan orang huuuuuuuuuuuu
kat bus stop tu pown penuh dengan orang..

.so kami pown berbincang beramai ramai.. nk berjalan balek tak boleh sebab hujan .. kalu nk tunggu bus 604 neh lagi mesti penuh ... jadi kami pown naek bus 603 hahaha.... a turn kat FSPU hahahahahahahhahaha pandai pandai!
*neh la dia geng tunggu bus tu .. hahah bus stop neh kosong mmg best hahaha .... kami pown tunggu la dengan sabaq.... kemudian kelihatan bus 604 jeng jeng jeng! .................................. Hafiz dan Eton aka Janet pown bersorak kegembiraan melihat bus 604 yg tiba yeeeeeeeeeeeeee !
macam ne lah keadaan bus yg kosong tu heee .... best tak siap dok sorang satu row lagi hahaha... kami juga dok buat research haaa... tang mana orng dok naek bus paling banyak akhirnya research kami berjaya dimana bus stop perindu mencatatkan jumlah pelajar yang sangat banyak naek bus
haaaa full kan.. macam neh lah kami dok naek bus selalu penuh dengan orang huu...
so setakat itu sahaja cerita mununggu bus dalam hujan heeeee... bai bai ..
Geng tunggu bus dalam hujan .. Along . Ecah. Eton aka Janet.Cma. Hapiz dan Fendi

Monday, July 19, 2010

18.07.2010 networking talk.. at MassCom

Dah lama aku tak tulis dalam blog, bahan tu ada tapi mcm malas ar nek update huu.. tapi hari neh macam ada mood nak update blog pulak, tapi ceritanya pasai ceramah yng kami diwajibkan p kat fac ari neh heeeeee..
sebenarnya mmeg rasa kesian kt penceramah sebab mmg mostly tak memberikan tumpuan time dia berucap tu..
bercakap tentang yang tak dengaq pasal ceramah tu haaaaaaaaa kami pown turut kuran mendengaq nyer hehehe  jahattnnyerrrr~ ~~~~~~.......
tame ceramah hari neh aku dok sebelah ecah heee.. tapi tak berguna gak dok sebelah dia sebab dia dok tidoq ja haaa haa (mampoih aku ecah marah nanti neh hahahha )...
aku pown mengeluarkan NOTE BOOK haaaaaaaaaa baek kan kan .. tapi untuk design logo class miss mayu tuu.. ala dapat la design 2 3 bentok tp tak best .... hua hua after tu neh la kerja kami semua


ha neh la kedudukan kami time ceramah tu.. yg bulat bulat yang laen tu org laen la... hahahha... sementara kami dengaq ceramah kami pown maen la BINGO hehehehehhe ..... 
dalam dok maen BINGO neh teringat la time sekolah dulu dulu haaa.. time cikgu tak dak dlm class mesti maen benda neh betoi tak .. kalu tak maen benda neh maen yg kumpul markah 100 .. yg nama, tempat, artis ala yg start dengan satu huruf tuu .. contohnyer.. K .. nama : Kamarul 100, Tempat: Kelantan, Artis: Katijah Ibharim (dulu2 mana ada katy parry lagi hahaha ) ... pastu maen CI KU CI, CI KU PANG.... lah maen macam macam lagi la selain tu jangan lupa pasal LAWATAN MUHIBAH dari kelas ke kelas haaa ini la kerja aku dulu dulu kalu kelas sebelah tak dak cikgu.. class aku pown tak dak cikgu, aku p masuk kelas sebelah sat sembang sembang, tanya kera sekolah haaaa part neh tipu hahhhaha... tapi mostly apa yg aku buat dengan kegkawan time ckgu tak da haaaaruslah BERGOSSIP  ehehhehe.... 


ok la berbalek pada cerita asal, lepas maen BINGo neh Zira bagi satu game dia suruh kami sambungkan titik bagi jadi satu imej so ini lah imej nnyyerrr 
hahaha lawak lawak kan kan heheheheh.. neh pulak aku yg lukis 
lalallalala........ neh yg aku lukis pulak heheheheh dapat bintang cukup! 
 dan ini adalah hasil lukisan cma yeee... COMEI kan kan

Sunday, July 4, 2010

Setibanya di rumah sewa ....................sec7 Shah Alam

Hari neh aku balek shah alam nk start sem baru dah huuuuuuuuuuuu tak sabar rasanya  nk masuk class.
sem neh  gak aku start masuk umah sewa baru kt shah alm neh. kalu nk sembang bab rumah sewa kt shah alm neh mmg berbeza dengan time aku diploma kt kedah tu haaa.. kalu dlu rumh sewa just RM200 ja sebulan haaaa... tapi bila mai shah alm neh umah sewa aku sekarang RM750 sebulan kalu lewat bayar kena bayar RM800 hhaaaaaa....kalu kt kedah la sewa mcm neh mesti dapat dok kt area Lagenda Heights haaaaaaaaaa....

Ok sekang neh.. nk story part keadaan umah sewa pulak ... haaaaa.... dulu time mai tengok umh sewa dengan tuan rumah... depa beria nk mai cuci umh sebelum kami masuk haaa.. tup tup bila kami mai ja umh fffuuuyyooo........ pening sunggunh nak start kemas yg mana dulu haaaaaaa... mai tolong mai mai ... hahhaha
*neh area  ruang tamu... keadaan neh nampak bersih sebab telah di mop hahhahah.... 
* jeng jeng jeng.... neh la dia bilik ak hahahhahaha...
*dilanda ombak badai ........... ^_^
neh la keadaan umah yang belum dikemas lagi... nantikan kemunculan biila satu rumah neh dibersihkan jeng jeng aku pown tak  sabaq neh lalalalallalala........ 

*dan ini adalah keadaan pada jam 1.37am haaaa... 5 barisan lappy bersusun bersama lima tuannya. 
{Nantikan Kemunculan Rumah Sewa Kami Yang Akan Menjalani Proses Deko Deko}

Saturday, July 3, 2010

Minggu Destini Siswa UiTM Kedah July 2010

Seperti yg sedia maklum entry ak diteruskan setelah aku dapat bebarapa pic dari lulu n fb heheheh ..
Kalu setiap MMS yg sekarang neh sudah bertukar nama ke MDS mmg berbeza, kali neh dengan jumlah pelajar yg ramai dan ada 2 sesi kemasukan dip n degree dengan pra perdagangan....
dimulakan dengan part kursus kali neh mmg best kalu nk story pasal kursus MDS sebab buat ke Jeng jeng jeng....Pulau Jerjak yeeee... kali neh kursus adventure cikit haaaa.. first time buat wall climbing haaaa....
MDS kali neh best sebab penuh dengan cabaran sebab student yang banyak dan macam macam masalah dari pihak laen huuuuuu.. ponant tapi apa yang penting dapat banyak pengalaman baru yeeee....
walaupown berstatus PM Import dari shah alm tapi semua orang dapat bekerja dengan baek saling bantu membantu serta update gossiipppp..
tapikan banyak jugak yang aku belajar time jadi pm kali neh, sebab kali neh ada kemasukan pelajar program destini anak bangsa yang difokuskan pada para pelajar yng kurang berkemampuan huu...
ada satu adegan tu, time nk bayar bil electrik ada yg cakap tak dak duit, ada jugak yang cakap tak dak barang elektrik haaaaa.... tak dak hp tau kita neh time sekolah dah dapat hp dah.. pastu ada gak yg share bayar bil elektrik dengan kawan sorang RM5 huuuu lagi menyayat ati weh... pastu kami ada buat program dlam MDS neh nama dia PROPA (program perkasa adik adik) haaa.. time neh mereka diminta menulis surat perasaan masuk uitm serta rancangan masa depan ..... aku pown baca ada yg tulis time dapat tawaran happy tersangat tp bila memikirkan keadaan keluarga yang kurang berkemampuan ..........ada gak yang bila kita mintak depa pakai kasut sukan sebab takot kaki melecet.. ada sorang bdak tu mai cakap mintak maaf abag saya hanya ada kasut nie ja abag huuuu.. rasa macam nk bagi kasut ja kt dia ...... neh la antara benda2 yg mngajar aku dlm MDS neh .. banyak lagi kesusahan yang orang laen hadapi, kita patut bersyukur dengan apa yang ada pada kita ... oleh kerna itu mari adik adik kita berjuang bersama sama yeeaahhhh!

 
Ribuan terima kasih pada Pn Azila Bakri n Cik ROzainun kerana masih mempercayai kemampuan saya untuk sekali lagi menjadi PM, dan merasai pelbagai pengalaman dalam MDS neh... laen kali ajak la lagi yeeee... 
Kepada semua PM MDS ... Terima kasih juga kepada anda semua kerana menerima saya walaupown saya bukan lagi warga UiTM Kedah huuu..banyak kawan kawan baru yang saya jumpa dalam MDS kali neh... harap persahabatan kita semua kekal amin........ ( nie ucapan yang tak sempat aku nk cakap time postmotem aritu hehehhehe)
* banyak laagi nak cerita neh.. tapi mengantu pulak esok nk naek bus balek shah alm dah.. bye bye kedah 

Friday, July 2, 2010

Cerita Habis Cuti.......

Cerita habis cuti, difocuskan pada hujung bulan neh ... iaitu pada 22 /06/2010 hingga 1/07.2010 haaaaa.. ceritaa da macam neh .. aku neh diimport dari shah alam untuk menyertai Program Minggu Destini Siswa kat UiTM Kedah heee muka aku lagi kat citu hhaha.. apa apa pown aku mmg excited nak join sebab hampir satu sem aku kt shah alam aku tak active huuuuu...

kalu nk citeria pasal MDS sekarang neh tak best sangat sebab tak dak pic aku tak sempat nk copy lagi.. so post neh akan diupdate nanti ek .. so tungguuuuuu..

Perjalannan aku sebagai seorang pelajar akan diteruskan pada isnin ini...... wish me luck... (^_^)