Tabung saya

Wednesday, August 11, 2010

Menjelang Bulan Ramadhan..

Bulan ramadhan telah pown tiba... marilah kita semua menyambutnya dengan penuh amal..... yeee yeee..
kali neh stoy ak nk cerita pasai first makan soq (bersahur) dengan housmate aku yang baru.. teringgat aku time dulu dulu makn soq kt umah sewa kt kedah... makn nasik goreng roy n abg man ... sambil tgk tv heee rindu gilaa neh..
biasalah sebelum menyambut ketibaan ramadhan,kita haruslah membuat persediaan membeli kelengkapan rumah yea jadi kami serumah pown membuatlah AGM RUMAH sebab nk membincangkan apa yg harus dibeli nanti
*neh la dia senarai barang barang yg hendk dibeli tersebut... SILA ABAIKAN GAMBAR SEEKOR BINATANG ITU YEA....... APIT YG LUKIS NEH..

so apa tungggu lagi.. aku, mat hapis, mael serta Durranie pwon pergi membeli barang dipusat membeli belah hee hee
neh la kawan kawan aku yg turut melakukan aktiviti membeli belah yea.... depa neh over cikit bab bab nk tangkap gambaq neh... jika diamati betoi betoi angpa akan nampak gambaq housemate aku dibelakang belakang tu haaa.... thanks tu mereka neh sebab tolong kami membelikan barang.. dengan bantuan merekan neh hidop kami menjadi lebih senang yeee (aku rasa riuh giant tu mcm kami yg punya da)
neh housemate aku.. mereka neh sedang memilih pisau.. ha
* credit tu pika sebab tolong pilihkan bawang, halia, ikan bilis, cabai yeeee yeee yeeeee

*neh la barang barang yg telah berjaya kami beli ...... yeee yeee'

ok habis dah part beli beli barang.. pagi tadi aku sempat snap snap pic time makan soq hee heee mai kita tengok na....
the tukang masak hari neh adalah mael... heee sebenarnyer aku yg bangu awai.. pastu gerak semua orng tapi depa mcm  malas nk bangun.. aku terus menjadi tak keruan.. kot mana pown mesti kena gerak mael sebab dia bertugas untu masak yeee.. thanks mael..

dua jenis lauk ja untuk makan soq hari neh ... simple tapi nice jer..


neh la dia ... makannan untuk soq hari neh... terpaksa mengunakan segala bekas yg ada sebab tak cukup pinggn

makan sambil minum ayaq kopi....


dan ini ... mereka mereka yg mengemas...
soory sebab pic time makan tak boleh nk ambek sebab... ada yg berada dlm keadaan yg tak mengizinkan heee
 dalam dok masak tu tragedi telah berlaku jeng jeng! mael terpotonng kuku ketika potong bawang.. dan bersedialah kita semua sebab nanti kita akan tumbuh siong heeeeee............ 

tu saja untuk entry kali neh.... selamat berpuasa semua

Thursday, August 5, 2010

Kami kena serang dengan kelawaq

Entry kali neh best cikit .. b4 this aku dh memperkenalkan housemate aku kan kan kan .. sekarang aku nk bercerita apa yg kami dok buat kat rumah ha ha ha..

cerita ni bermula pada suatu magrib haaaa...... seekor binatang bernama kelawar telah masuk dengan selambanyer dan terbang di ruang tamu... kami apa lagi bertempiaran lah lari hahhaahahhahahah
dengan kehebatan kawan aku neh MAEL dia pun berjaya menangkap kelawaq tersebut haaa
neh lah rupa... kelawaq yg berjaya ditangkap hahahahha
*untuk menjadikan cerita ini lebih menari.. aku ingin mempersembah kan komik yg sempat aku buat ha ha ha.. nanti boleh la berkerja buat komik! ...

* tapi sebenarnyer kelawaq tu tak kena penyapu pown... hapis balek umh ... ambek baju mael yg kt tepi tu tangkap kelawaq tu pastu terus lepas kat luaq .... ha ha ha.. tu jer cara kelawaq tu keluaq hahah...
p/s Sila abaikan rumah kami yang agak meriah tu heeeeeeeeeee ................. k bai bai

Wednesday, August 4, 2010

housemate saya.........

setelah sekian lama... disini saya ingin memperkenalkan housemate saya ... entry sebelum neh aku dah cerita pasal masuk rumah kan.. tapi sekarang aku nk cerita pasal housemate dulu na..... jeng jeng jeng
apit
*bun
*hapih
*mael
*mat hapih
*fadhil
*durren 
neh semua la housemate aku haaa. 

Mereka masak.. kami makan semua happy

yeee ye bertemu kita kembali setelah sekin lama aku tak update blog neh lala.. kali neh ada banyak benda yg aku nk cerita ...
ok ....! kenapa saya suka dengan kawan saya he he..
sebab depa pandai masak hahah.. entry kali neh nak story pasal kami buat makan makan .. mula mula nya benda neh tak plan pown ... entah balek dari fac along cakap dia nk masak kt adik adik dia yg chomei neh ahahhahah... apa lagi riang gembira la kami.... dalam bus pown dok pikiaq la nk makan apa... turun ja bus kt depan jekel tu terus buat meeting hahhah.. tepi jalan ja tau ....
* haaa neh ha kami dok buat meeting tepi jalan raya neh sambil dengaq lagu hindustan ahhaaha..
so dah habis bincang kami pown berjalan la pulang yeeeeeeeeeeeeee....................... tiba tiba..
*selepas sahaja melintas jalan .....eeeeeeee apa nehhh.... zyra bertempek! hahaha bila semua org pandang kt dia dah ada tompok tompok merah da kt muka dia... eehhh taik burung ka neh.... eehhh bukan bukan neh sos eeeaauuuuuu....... pika pown kena pika pown kena... tapi kena fail sebab pandai cover hahahah.... setelah siasatan dilakukan kami pown tak pasti sama ada kami terpijak sos lepastu sos tu terpercik.. atau memang ada orang baling sos itu..... ianya menjadi mistery sampai sekarang hahahah...

Ok lah mari kita cerita part yg lebih menyeronokan yea... aku dengan hapis nk ikot along g beli barang kt bintang jalan punya jalan tiba tiba   adik bintang tutup esok bukak la.... ayooooooo! musibah musibah.. (rupa rupanya bintang tu nk tukaq jadi giant haaaaa... habiah ka duit kalu giant ada dekat dengan uamh huuuuu)
ok lah ak dengan hapis pown balek umah dulu sementara along dan yg laen g beli barang dan masak ....

   *******************************************************************************
jam dah menunjukan 2 petang aku pown msg pika... 20 minit lagi baru nk siap.. so tunggu dulu jap g baru mai.. tunggu lagi ttuunngguuu.................. la neh susah nk cerita mai kita tengok gambaq dulu na
neh la masakan yang kawan kawan saya masak.... terima kasih semua! yeeeee
* neh kami punya.... miss sirap lemon haaaa.... dia la yg buatkan ayaq.. tau.. sampai merah habih tanggan ....
welll zyrra u punya ayaq da best lah!
*Mr cedok nasik! lepas tu diambil alieh oleh along sebab tgk dia cedok dengan lamabt timeh semua org dok terketaq ketaq lapaq dah huuuuu
kalu tak percaya neh la buktinya.. heeee muka mr cedok nasik redha jaaa hahahaaha


* neh la dia pencuci mulut heeeeeeeeeeeeeee
neh la antara suasana kami semua ... time makan makan..
thank to along, ecah, zyra,pika,terra,cma,jane, sebab jemput kami semua nanti kita buat laen na..k bai bai