Tabung saya

Wednesday, August 11, 2010

Menjelang Bulan Ramadhan..

Bulan ramadhan telah pown tiba... marilah kita semua menyambutnya dengan penuh amal..... yeee yeee..
kali neh stoy ak nk cerita pasai first makan soq (bersahur) dengan housmate aku yang baru.. teringgat aku time dulu dulu makn soq kt umah sewa kt kedah... makn nasik goreng roy n abg man ... sambil tgk tv heee rindu gilaa neh..
biasalah sebelum menyambut ketibaan ramadhan,kita haruslah membuat persediaan membeli kelengkapan rumah yea jadi kami serumah pown membuatlah AGM RUMAH sebab nk membincangkan apa yg harus dibeli nanti
*neh la dia senarai barang barang yg hendk dibeli tersebut... SILA ABAIKAN GAMBAR SEEKOR BINATANG ITU YEA....... APIT YG LUKIS NEH..

so apa tungggu lagi.. aku, mat hapis, mael serta Durranie pwon pergi membeli barang dipusat membeli belah hee hee
neh la kawan kawan aku yg turut melakukan aktiviti membeli belah yea.... depa neh over cikit bab bab nk tangkap gambaq neh... jika diamati betoi betoi angpa akan nampak gambaq housemate aku dibelakang belakang tu haaa.... thanks tu mereka neh sebab tolong kami membelikan barang.. dengan bantuan merekan neh hidop kami menjadi lebih senang yeee (aku rasa riuh giant tu mcm kami yg punya da)
neh housemate aku.. mereka neh sedang memilih pisau.. ha
* credit tu pika sebab tolong pilihkan bawang, halia, ikan bilis, cabai yeeee yeee yeeeee

*neh la barang barang yg telah berjaya kami beli ...... yeee yeee'

ok habis dah part beli beli barang.. pagi tadi aku sempat snap snap pic time makan soq hee heee mai kita tengok na....
the tukang masak hari neh adalah mael... heee sebenarnyer aku yg bangu awai.. pastu gerak semua orng tapi depa mcm  malas nk bangun.. aku terus menjadi tak keruan.. kot mana pown mesti kena gerak mael sebab dia bertugas untu masak yeee.. thanks mael..

dua jenis lauk ja untuk makan soq hari neh ... simple tapi nice jer..


neh la dia ... makannan untuk soq hari neh... terpaksa mengunakan segala bekas yg ada sebab tak cukup pinggn

makan sambil minum ayaq kopi....


dan ini ... mereka mereka yg mengemas...
soory sebab pic time makan tak boleh nk ambek sebab... ada yg berada dlm keadaan yg tak mengizinkan heee
 dalam dok masak tu tragedi telah berlaku jeng jeng! mael terpotonng kuku ketika potong bawang.. dan bersedialah kita semua sebab nanti kita akan tumbuh siong heeeeee............ 

tu saja untuk entry kali neh.... selamat berpuasa semua

No comments:

Post a Comment