Tabung saya

Sunday, November 28, 2010

kelampauan kebosanan melanda

kali neh aku, ketepikan 30 arahan menulis blog tu haa... sbenarnya ak dah rasa mcm tak best la pulak tajuk tajuk    seterusnya ... so aku stop dulu na.... nanti kalu aku ada mood aku sambung arahan seterusnya ..
kali neh aku nak berkongsi tahap kebosanan aku! cewah ... berbahasa berbunga nampaknya,
seriously kali neh punya cuti bosan sangat sebab moto tak dak (kena curi waa waa waa) so nk berjalan p mana mana susah sangat ... kena orang mai ambek adoi!
disebabkan bosan yang teramat aku pown mereka la macam macam kt dalam bilik kecil aku neh...
haa nak tau aku buat apa haa haaa jangan terkejut .... kali neh aku mendapat ilham dari cita IRONMAN haaaa ak tak la sampai nk buat dia punya jantung or suit tu tapi jeng jeng jeng

aku buat pc ala ala ironman neh haa haaa..... neh bukan apa cian ak tgk monitor pc neh dah la chantek tak berguna pown ... jadi pameran ja dok dalam bilik aku neh... dah la tu aku merasakan kualiti gambaq guna monitor neh lagi lawa peerrrrhhhh... teringin pulak aku nk pakai pc bawak balek shah alam neh.... 
p/s : sila abaikan segala wayar yg dok berselirat tu .. kononnya busy la neh ahhahahaa padahai dok tgk katun neh hahahaha 

sebab apa aku cakap pc ala ala ironman heee mai tgk neh ak prn skrin kan bagi angpa semua tgk 

haaa cuma tak la seadvance neh ak punya pc .... nanti aku p upgrade na... haa haaa ..
tapi kalu nk tgk keserupaan try tgk step up 3d... mamat tu punya pc ala ala ak punya la banyak skrin hahahaha

lepas tu ak deco deco bilik pulak ala ... ala ala eric leong pulak heee yg tu nanti aku update.. angpa nak tgk ka bilik ak deco deco neh?

Thursday, November 25, 2010

Day 08- Short term goals for this month and why.

arahan berikutnya , short term goal untuk bulan neh..
huaa sila banyak la sebab neh dah nk habis bulan dah hahahha..
ok plannya nk simpan duit yg ada skrang sebab nk p berjalan neh..
banyak plan nk p bulan 12 neh adoi mmg banyak duit la nk guna ..
sapa sapa kalu nk bagi boleh ar bagi duit kt cini cikit naa hee heee

Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.

arahan seterusnya satu gambaq seseorang atau  pown sesuatu yg memberikan impact yng besar pada ak..
huaa huaaa huuaaa apa dia ek? hummmm stakat neh tak dak la kot semua pic yg ak ada memberikan impact yg sangat besar huuaaaa

Friday, November 19, 2010

Day 06- Favorite super hero and why?

jeng jeng jeng 
doremon!
sebab dia dok tolong nobita lepastu dia ada banyak alat yg menarik dan tertarik wee

doremon neh saja saja ..time budak2 n skrang.. 
haa tapi yg paling dok minat neh 
haa nama dia OPTIMUS PRIME haaa... sebab apa ak minat kt dia sebab dia sanggup selamatkan dunia neh.. dengan korbankan diri dia walaupown dia adalah mahluk asing .. 
part paling sedeh dan nyaris menitiskan ayaq mata neh .. time dia kena lepas kt padang pasir time tu dia tak berfungsi.... ak merasakan sanggup depa maen lepas lepas makhuk yg telah menyelamatkan dunia neh!! waaahhhh pastu ak suka sora dia sedap kot hahaha
OPTIMUS PRIME !!! 

Thursday, November 18, 2010

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.

arahan seterusnya letak gambaq ak pernah p mana huuu... kalu la ak boleh letak banyak gambaq neh neh mesti best kan kan

hahahahhaha.. hahhahahaah nk tau dak kt mana neh haaa... neh kt penang haaaaa...
neh kt rumah P.Ramlee.. aritu ada family vacation kt penang so singgah rumah P.Ramlee neh sat hee hee
sebenarnya ak tak tau kenapa ak letak gambaq neh ... saja nk bagi tau rumah P.Ramlee ada kt Penang hee

Day 04- A habit that you wish you didn’t have.

neh arahan ke4 huuaaaaa... tabiat apa ek yg tak patot ada pada ak neh????

hummm susah ar nk ckp pulak neh... apa dia ek... ??? nk kata gigit kuku dak jugak...

kalu korek telinga kot... haa mybe tabiat neh kot, sebab apa ak neh suka sangat korek telinga.. sampai dia bengkak  huaa.. ari tu dh g jumpa pakar telinga dia ckp jgn korek telinga nanti taek telinga tu luruh sendiri waaaa mcm tak pecaya ja.. tapi still ak maseh korek lagi korek dan korek haaa
sekarang cuti jd ak blik ar rumah ... ari tu ak korek depan mak ak.. terus kena zaz dengan dia tup tup ak dengaq la mini konset dr mak ak sat ... ya hebat tu dia buleh buat gimik neh haaa... dia bangun dengan penuh gaya .. p bok sembunyi pengorek telinga huaaaa.. adik ak pown bersorak keriangan disitu huaaa...

mak pesan: pendi, ang jgn dok korek telinga da nanti pekak !!
dan ianya diakui oleh apit housemate ak dia neh  la dok kesan kepekakan ak neh...

mungkin neh la kot tabiat yg tak boleh nak buat
jadi ingat jgn korek telinga, biaq taek telinga luruh sendiri ... renung2kan dan selamat beramal

Day 03- A picture of you and your friends.

arahan seterusnya nk kena letak gambaq ak dengan kawan2 pulok huuu... mai kita tgk mai
sebab ak ada ramai kawan jadi ak letak semua lah senang heee
arahan juga mengatakan a picture... tapi tak best la kalu a ja kan so ak bagi banyak cikit weee

Mari kita start dari zaman sekolah na... sebab time tadika dulu tak pandai lagi nk tanggap gambaq so ak letak gambaq time sekolah men ja na ( banyak gambaq tak dak sebab ak tak ingat ak burn cd gamabq pastu letak kt mana.. neh ja yg ada dlm laptop ak huuu)




*neh ja gambaq yg ak ada time sek men... yg laen dok dlm cd tak tau cd tu p mana dah kalu.. so sory huuu

Time masok universiti neh time diploma neh ..









sebenarnya ada banyak lagi pic ... tapi malas nk tunggu lama lama nk upload pic neh

ok mari kita masuk zaman ak degree pulak haa.. iaitu zaman sekarang weee weee







haaa neh semua kawan kawan ak... sebenarnya ada ramai lagi tapi lambat ar nk upload huuu... 
so kepada sesiapa yg tak dak dlm neh jgn marah na.. nanti kena juai heee 
sila abaikan tahap tumbesaran ak tu yea.. :) 

Wednesday, November 17, 2010

Day 02 - The meaning behind your blog name.


arahan seterusnya ... nk kena cerita makna disebalek nama blog ...
idnefa senanag ja sebab eja afendi terbalek haa haa haaa tu ja ...
tapi blog neh diujudkan nk cerita pasai ak ar sebab tu tajuk cerita kisah hidup hee heee ... so dia akan memaparkan gambaran idop ak ar .. lebeh kurang mcm tu ar .. :)

Day 01 -A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.

sebab arahan suruh letak pic yg terbaru neh ak baru snap pakai camera laptop terus upload neh kt oldtown neh org dh dok ckp ak perasan dh neh tangkap dok renyeh depan laptop neh haa haa...... sekeping cukup kot na..tembab ar pulak

15 interesting facts about yourself...
yg neh ak tak pandai nk menilai so ak letak ja apa yg ak rasa ..............
1.. cakap banyak
2.. suka makan
3..Suka tgk Movie haa haa
4.. jadi tak ketahuan hala kalu tak dak laptop or pc huu
5.. menyanyi untuk keseronokan weee weeee...

ak neh tak pandai sangat nk cerita pasal diri sendiri neh... sempena haziq dok ngan ak skrang kt cini so lagi sepuluh ak tanya dia ja sebab dia dh lama kenai ak so ak rasa dia mesti tau .....

yang neh ak interview haziq .... haa haa disini ak juga sertakan link blog dia bukak la sukadonut.blogspot.com, neh sepuluh interesting facts about fendi dari haziq weee...
6..senyum
7.. berangan
8.. friendly
9.. sopan santun
10.. PEDAS
11..Suka buat kawan kawan happy
12.. Pelawak
13.. Skema
14.. Tak berkera
15.. Suka explore benda benda baru
thanks haziq............. weee weeeee
so ada sapa sapa nk tambah silakan isi diruangan komen yea... :)

Old Town Lagenda Height, Sungai Petani
4.20pm

Tuesday, November 16, 2010

kalu tak tau nk tulis apa mai kita try buat yg neh mai..

kadang kadang tu bila dah lama tak update blog ... dok simpan story nk update new entry sampai lupa n tak dak mood dah nk update.. so kita boleh update ikot cadangan neh .. thanks to my friend haula hati wee wee kerna bagi cadangan suroh ikot yg neh ... baru ar ada idea nk tulis apa weee weeee.. pada kawan awan yg laen pown sama boleh ja kalu nk join tulis ikot idea neh... 
tapi ak tak boleh ar nk update ikot hari hari nanti aku sebab internet slow very the !!!! tak suka bila la digi turbu nk meluas kt sp neh .... 
so nanti ak buat plan n follow update ikot senarai kt bawah neh wee weee.... 
to my housemate MAEL ang pown boleh gak mai join kalu ang tak dak idea sebab ang new lagi dlm dunia neh.. nanti dah meroyan haaa macm macm ar ang nk update wee weee... yob dagor bila nk active neh mael dah start neh ... wee weeeee tak sabaq ak nk baca blog mael ... :) 


Day 01 -A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.
Day 02 - The meaning behind your blog name.
Day 03- A picture of you and your friends.
Day 04- A habit that you wish you didn’t have.
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.
Day 06- Favorite super hero and why?
Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.
Day 08- Short term goals for this month and why.
Day 09- Something you’re proud of in the past few days.
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad.
Day 11- Another picture of you and your friends.
Day 12- How you found out about Blog and why you made one.
Day 13- A letter to someone who has hurt you recently.
Day 14- A picture of you and your family.
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play.
Day 16- Another picture of yourself.
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why?
Day 18- Plans/dreams/goals you have.
Day 19- Nicknames you have; why do you have them?
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future.
Day 21- A picture of something that makes you happy.
Day 22- What makes you different from everyone else?
Day 23- Something you crave for a lot.
Day 24- A letter to your parents.
Day 25- What I would find in your bag?
Day 26- What you think about your friends?
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge?
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned.
Day 30- Who are you?


Monday, November 15, 2010

kenapa saya suka lepak dengan housemate saya ....

hummm kenapa saya suka lepak dengan housemate sy... haaa sebab depa best .. :)
tak perlu nek cerita lebeh2 pasal housemate sebab dh cerita da kt entry yg lepas ... cuma lepas neh kena update sebab ada orng baru nk masuk 2 org lagi wee wee wee...

neh time malam final gak... disebabkan semua malas nk g mkn ... dan kami semua mengikut cadangan hapih iaitu makan burger haa haa... tapi yang bestnya mkn burger neh sebab kami dok dalam bulatan, baca doa n makan ramai ramai pastu fadil n bun open ayaq coke n anggur wee thanks for the ayaq na..

ingat lagi pesan seorang kawan dulu.. benda apa yg paling akan diingati time belajaq neh .. benda2 mcm neh ar.. mostly yg kita buat ramai2 mesti ingat punyaa ar ..
neh antara gambaq yg sempat di snap2 snap kan mai layan ... gambaq burger tak da .. bekas dia ja ada hee hee

fendi
hapih

mael

apit

bun

fadil 



wahhh bestkan... tgk gamabq bekas burger pown best... tapi neh semua kenangan tau.. mesti susah nk lupa neh bila update dlm blog senang.. nanti bagi anak cucu baca ja tak payah nk story dah weee...
ingat juga pesan kawan.. zaman terbaek adalah zaman kt universiti jadi kena hargainya tau...
p/s babai n tiki tu ar rugi tak jadi housmate kami hee hee hee

untuk kesehatan .... untuk KURUS yeahhhh

sebenarnya aku tak tau nk update apa sebab mostly dh lupa hee hee.. so ak belek belek folder pic ak haa ...
so cerita kali neh ak nk story pasal housemate ak lalala...
Latar masa cerita neh time minggu final weee wee weee.......
entah apa mimpi ari tu tergerak nk g jogging waahhhh gitu ... tanpa berlengah mael pown menyokong ak ha haa haa so on the first day kami berdua ja jogging.. hapih pown ikot tp dia aim esok baru nk jogging..
tup tup tup kami pown ajak la serumah p jogging weee kecuali org yg selalu tak dak kt umh tak join ar ... he hee
kalu nk tanya berapa round kami jogging tasek sec7 tu ... sila abaikan yea .... ataupown tanya face to face haa haa ....
takpa fendi walaupown cikit ... buat lama lama boleh kurus mcm kawan ak yg cengkuung tu haa dia dh cengkung sebab dok jogging wee wee ... hebet ar dia tu (ok dh merepek neh)

ada satu hari tu kami sempat sempat tangkap pic... mari (Mael,2010).... heeeeeeeee

ok neh dok propa ja neh... haa haaa 




wee wee neh la org org yg mengamalkan cara idop cihat... betoi tak semua ...haa haa minggu neh jer nampak kami semua dok jogging haa pastu hampeh .....
apa yang penting ... kalu kurangkan makanan saja tak boleh kurus kena bersenam jugak wee wee pandai ja ak dok cerita kt org ak neh tak buat pown heehee... renung renungkan dan selamat beramal :) 

Saturday, November 13, 2010

tolong

internet tengah laju neh...
time neh la idea nk menulis neh tak mau mai adoi ...
sapa sapa mai bagi idea sat.. nak tulis apa neh

selesai sudah

hye semua ..
sory sangat sebab dah lama aku tak update blog neh.
mmg busy ar, start dari lepas raya ari tu sampai la final full semua .. nak menulis dalam blog neh pown dh tak dak idea.. so skarang neh dah start cuti.. jadi tunggu la ea sebarang entry baru weeee.. tak sabaq rasanya.. tp problem cikit sebab internet slow .. biasa ar sp maseh belum mendapat coverage digi turbo dengan meluas waaaa ...

so tungguuuu ................