Tabung saya

Friday, December 24, 2010

K.A.S.U.T

salam semua.. hari neh aku nk kongsi cerita pasai kasut, kali neh aku terpilih jadi PM untuk Minggu Destini Siswa (MDS) haaaa kalu dah masuk program2 mcm neh haruslah kena pakai baju yang proper kan... proper mcm untuk setiap aktiviti kena pakai baju berkolar seluaq tak boleh pakan jeans ... mostly kena menunjukan sahsiah rupa diri sebagai seorang pelajar la .... jadi aku tak sangka pown dapat jadi PM lagi untuk this sem tup tup dapat .... ha haa semua baju dan kasut aku berada di shah alam ..adoi .. mampoih nak korek baju semua kt mana dah... dh la ari tu balek sp aku simple simple ja ... pakai sliper ja .. skrang ambek ang .. cari la mana kasut yang ada kt rumah tu ... ...

DIPENDEKKAN CERITANYA 

jadi aku pown mencari cari lah kasut mana yang maseh elok untuk dipakai .. kalu kasut formal aku tak risau sangat ak ambek ja kasut abah aku tu belambak la jugak kasut formal kt rumah tu .. tapi kasut tu tak selesa cikit sebab keras .. tapi apa nk buat pakai ja apa yang ada na.. 
ok lupakan kasut formal mai kita masuk bab kasut kasual neh pulak na... selalunya kalu kasut kasual neh aku bantai yang adik aku punya ja.. tapi kali neh dia nk guna la pulak adoi tu yang parah cikit tu .. aku pown cari la kasut mana mana yang sesuai dan boleh dipakai lagi untuk sementara waktu .. 
jeng jeng jeng aku jumpa la kasut neh 
keadan time aku jumpa tu lagi teruk weh... jadi dengan rajinnya aku pown menyental la kasut neh .. try pakai rasanya boleh lagi.. yang penting bila pakai rasa selesa .. kalu nk buat kerja nanati senang .. walupown keadaan kasut neh dah mula menujukan keuzurannya dengan pecah pecah tak tepi tu ... tapi boleh pakai sampai dia relai pastu buang ler ... 
yang bestnyer tali kasut la pulak hilang ADOI...... '
tali kasut tak pa tak dak hal .. nanti boleh beli laen . so ak pown ambek la kasut neh 

malam sebelum startnya kursus MDS neh aku pown p la membeli belah kelengkapan diri pastu aku nk tgk seluaq formal sama so p la tgk kt TESCO .. tup tup berjalan tak hingat diri masuk keta dah nk sampai rumah dah baru teringat TALI KASUT AKU TAK BELI LAGI....... esok dah nak start kursus ... neh dah nk masuk pukui 12 dah... mcm na neh tak kan nk pakai sliper pulak dah... nanti tak pasai kena tegok .. 
tak pa naseb baek aku ada kawan yang dok area area neh ... pinjam ja kt dia.. btw dia pown  jadi PM jak...

"Miji!!! TOLONG aku .... aku nk pinjam tali kasut... aku lupa beli wehhh.. tolong la"

nak tau dia bok keluaq tali kasut macm na 

berkali kali gak la aku pikir nk pakai ke idok tali kasut neh... aleh aleh untuk kebaikan bersama aku ambek jugak tali kasut neh.. baek ada daripada tak dak langsung kan 
Thanks Miji.. untuk tali kasut neh 
Meriah cukup... 
naseb baek match ngan caler seluaq ... kalu dak habeh .. 
yang penting CONFIDENT kalu nak pakai neh.. ada orang cakap chantek ja bila pakai tali mcm neh ha haa.. 

p/s : nanti akuu story pasai MDS pulak na .. bye bye 





4 comments: