Tabung saya

Friday, December 30, 2011

"It Will Rain"



in the room while listening to this 

Thursday, December 29, 2011

header baru... tahun baru ...

Salam semua..

setelah sekian lama menghilang,
akhirnya ada jugak nk update,
Semester kali neh mmg la tersangat busy,
kalu nak update cerita neh ... tak tersanggup aku nak menunggunya
so sempena cuti sambil belajar neh.. aku ambek masa utk relex2 sat eheh
budget mcm busy nk mampoi dah neh..
jadi utuk kali ne sempena semangat baru dan tahun baru neh
ak pown nk tukaq lah header baru ... skrang neh maseh dalam proses lah...
nk buat header neh kena tunggu mood rajin yg entah bila nk sampai..
kalu sampai update lah header baru neh ...
ok la.. jam dah pukui 2.49am nk tidoq dah ...
bai bai

Just a memory




Wednesday, December 28, 2011

i want this

i want this
chocolate chip drink 

Tuesday, December 27, 2011

The Feeling







I'd rather have an enemy who admits they hate me, 
instead of a friend who secretly put me down. 

Monday, December 26, 2011

Thursday, September 1, 2011

Cerita Raya 2011 (bhg 2)

salam, semua
ok mai kita sambung balek cerita pasai raya neh....
tahun ne ada kelainan cikit untuk ambek duit raya hee, neh semua idea akak sepupu aku la...
dia cakap kali neh ada
20 sampul raya yg dinomborkan... dan dalam sampul tu ada duit bermula dari RM1.00 sampai RM50.00 haaa mau nya tak best, dapat yg 50 tuuu mmg cukup bertuah laaa ........ so kami kena cabut la sampul tuu....


video


untuk bagi meriah lagi... bukan sahaja kena pilih sampul tu... tp sapa nk kena jawab teka teki haaa 
soalan teka teki pown best gak... ada yg tanya alamat rumah tok, berapa jumpah cucu tok ngan macam macam lagi lah soalannya... 

ak dapat duit raya RM1.00 jaa hua hua hua ...... 

ok tu ja nk cerita raya..... ada lagi neh nanti ak cerita lagi lor

Wednesday, August 31, 2011

Cerita Raya 2011 (bhg 1)

Salam, semua....
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin......
entry lepas ak dh cerita pasai kisah posa, dan entry kali neh ak nk storymory pasai cerita raya aku pulak kat kampung tahun neh...

selalunya kami balek kampung sehari atau dua hari awai sebelom raya, besa la nk kemas kemas rumah, nk beli apa yg patot.. nk rasa meriah raya dapat jumpa semua adik beradik yg dok jauh semua balek mai raya kt kampong....
dan selalunya akan berbuka puasa last kt kampung laa dengan adik beradik semua...
sebelom tu ak nk tunjuk juadah berbuka untuk penutup ramadhan kali neh

neh la juadah berbuka... biasa2 jaa... ada mee kuah, ada nasik, ada kueh cikit, ada gulai ayam kampong, pastu ada ayam bakaq
(ayam bakaq neh aku ngan sepupu ak yg bakaqkan... punya laaaaa tahan geram ... kalu selalunya bila bakaq dh masak tuu mesti nk kutil cikit nk rasa sebab selalunya bakaq waktu mlm or time bukan bulan posa... kali neh bulan posa pulakkk dh la tuu banyak pulak ayam yg nk kena bakaq nehh ...... tapi berjaya jugak tahan sampai bukak posa  hahah .....)

dan lepas berbuka tuu ... tungguu laa pengumuman raya sambil kanak kanak yg bermaen mercun dan bunga api kt luaq tuu.......Lepas tuu agak mlm cikit ada org kampung mai rumah untuk takbir raya..... tapi makin tahun makin cikit org mai takbir... kalu dulu dulu... penuh satu rumah .....(^_^)
Dan esoknya hari rayaa........ semua pakat pakat p masjid sembahyang raya.. pastuu p kuburan sat.. pastu p umh org ramai sat... pastu balek rumah tok balek..... dan bermulalah program ....
Memohon apun dan maaf dari mak ayah, mak sedara, dan sepupu sepapat semua sambil ......... kutip duit raya laaaaa hahaahhaa


lepas tuu..... sesi fotograpi depan rumah pulakkk ....

ok .... nanti ak sambung story lagi naaa...... byee

Friday, August 26, 2011

Selamat Hari Raya

Asalammualaikum semua, 
nampaknya dah nk raya neh, jadi mcm besa la mesti nk post ucapan kan 

SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR DAN BATIN 
Mohon ampun dan maaf andai terkasar bahasa, tersilap bicara, tersalah lagkah 



neh ucapan raya umah sewa ak. kami buat sem lepas ... 

Saturday, August 20, 2011

Cerita Posa aku

Asalammualaikum Semua....
Haaaa dah nk habis posa pown, tak lama lagi dah nk raya dah... 
mcm na angpa semua dah beli pekakas raya dah ka? 
aku tahun neh, tak plan nk beli baju raya pown.. walaupown dalam hati teringin nak beli
Baju Melayu Cekak Musang Caler Hijau Lumut kain satin alaa mcm kain org kawen tuu 
hari tuu dah p jenjalan try tgk dah... mmg nak angkat dah tapi..... tapi..... 
.............................................................. 
pakai baju tahun lepas, lepas lah fendi ! 
so sapa nk sponser baju kt aku boleh laa... kaler dah habaq kt atas tu saiz L, hehehe 
walaupown aku buat part time jom... tapi ak tak tau mana duit tu p sedeh......

kali neh posa kt rumah sendiri, sebelom neh posa kt umh sewa dengan housemate 
teringat time posa time diploma kt kedah, posa kt kolej ngan posa kt rumah sewa.. 
macam mcam jadi, 
neh time aku kt kolej, first time posa jauh dari family 
ada satu hari kami beli nasi pukui 12.00am, kononnya nk simpan makan soq la neh... 
sebelom nk tidok tuu ak ikat la plastik nasik tu elok-elok,
dalam pukui 5.00am tu kami pown bangun la nak makan soq.. 
aku pown bukak la nasik aku, tatkala ak nk menikmati nasik berlaukan ayam masak merah tuu... 
tetiba member aku tegoq ak... 
"Pendi... Nasik ak dah kena hurung dengan semut" 
laaaa yea kaaa... time ak tengok nasik member ak tu... hummmm memang semut tu dah buat kenduri kendara dah dalam bekas tuu hahah.... 
member ak pown berasa sangat hampa, jadi ak pown share la nasik aku dgn member aku tu..... 


Satu lagi kisah, neh tahun lepas punya story rumah sewa kt shah alam.. 
mcam biasa semua satu rumah akan bangun nak makan soq laa... 
kalu tak bangun sat g tak larat nak posa neh, 
time soq tu ak tak ingat masak nugget ka masak kentanq tak tau ... ak rasa kentang kot
tapi lepas semua dah makan ada la lebihan kentang tuu 
time tuu semua dah pakat tak larat nk sumbat dah... yea la kan nama pown soq kan tak la bantai mcm makan lunch pulak kot.. 
member aku neh hari tuu punya baguih laaa tak tau pasai pa... kentang tu ada lebeh pastu dia dok ckp 
eehhh tak elok membaziaq nehh, mai mai aku suap semua... 
neh gigih neh seha nak bagi habis kentang tuu.... dia p suap semua org satu rumah yg dah sambung tidoq pown dia p gerak suruh makan ... tak eloq membaziq .... 
jadi disuap kan kami satu rumah sampai la kentang tu habeh.... bagoih kan mcm neh hehe.. 

jadi posa tahun neh, aku memang teringat kt member2 housemate neh... 
ok laa tu ja nk share... nanti aku update lagi eehhh... 

btw aku punya projek KBSR
Kuruskan Badan Sebelum Raya 
tidak berjaya ... sedehhhhhhhhhhh

sory entry kali neh aku tak letak gambaq

Saturday, August 6, 2011

Dah lama tak cerita

Salam, everybody......... 
tajuk cerita kita kali neh, dah lama tak cerita.... 
dah lama aku tak story mory dalam blog neh..
malas... asyik balek kerja nk tgk movie ja....
skrang dah kerja part time... kononya busy mcm CEO perrhhh.... 


ehh sat, ak tak ckp lagi kt blog neh... 


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
......heee penuhkan puasa anda, tingkatkan ibadah anda moga kita dapat menambahkan pahala dan mendapat keredhaanya..insyaallah

aheemmm eheemmmm  haa.. apa mcm.. ada gaya CEO dak neh.....
konon FOCUS buat kerja la tu pendi tu.... padahai dok maen facebook ja tuuuu (Muka tak sanggaa dah cover habeh nehhh)


mana ka dak hari hari online.. mau ak tak bukak fb tu, 
disebabkan kalu kerja ak mengedit slide or design sini design sana ... untuk kepuasan ak bawak ler laptop ak sendiri neh..... 


baru puas (alasannyer skali buat kerja skali mendownlod movie heeeee) tp kerja mesti siap.....


ok tu ja la neh cerita sikit... lagi pown hari neh cuti tak tau nk buat apa, siang td baru habis deco deco bilik yg sudah hampir sebulan tidak dikemas dengan proper heee....bila baca blog org rindu pulak nk mengupdate blog sendiri neh.... 


ok... bye... jgn lupa posa esok..

Thursday, June 30, 2011

Sepetang di Sungai Petani..............

salam semua.. 

hari nak cerita pasai suatu petang jeng jeng jeng... 
seperti biasa hari hari dilalui dengan bekerja, walaupown sepatotnya cuti tapi still bekerja  tetapi... 
jeng jeng jeng..... 
pada jam 12.30tgh ada dapat saatu call dari boss yg tak masok office dari pagi.. 
"man dengan yg laen dah makan, kalu bolom suruh depa mai dusun kita makan makan cikit" pesan boss pada staff nya, 
time neh walaupown ak dah makan akan ku gagahkan juga tulang 4 kerat aku untuk p mkana skali, naseb baek la tak makan lagi heeeee....... dan naseb baek gak la aku bawak baju tshirt sebab kalu nk diikotkan petang neh nk p maen kayak... kalu ak tak bawak harus lah baju fomal p mkn kt dusun mmg terbaekkk lah ... 
aku tak pernah la p dusun boss, dengan kata kebun boss ada ternakan seperti kambing, ayam ... durian ha ha 
setibanya di dusun yg bukan seperti ak gambarkan... tak dak pokok durian sebab tu dusun lagi satu.. tapi ada pokok moktan haaa mesti hangpa semua tak pernah dengaq apa tu pokok moktan 

ianya ialah 

moktan = rambutan 
he heee...... 
ok time kt dusun tuu ada kambing bakaq, itik masak gulai yg sangat amat sedap, ayam serta sambai belacan buah macang mmg terbaekk lahhhh 




lepas makan, kami pown pulang lerr ke opis meneruskan kerja kerja seperti bergossip dan kerja kerja opis hee hee..... habeh ja opis hour, kami terus berjuang melaksanakan plan yg seterusnyaaaa.. 

KAYAK! yeaahh
dah lama tak maen kayak nehh 



 setibanya ke pengkalan yg nk kayak tuu.... ehhh ehhhh mana ada kayak ... waaa kayak tak dak... adoi ..nk p cari kt tempat laen pown dh tak sesuai sebab .. hari nak hujan soooo kami pown..

buat ler aktiviti merestas HUTAN BAKAU nehhh .... 
mula mula mcm takot ja nk masok sebab tak dak org pastu tempat tuuu sanngat sunyiiiii... 
tapi kami teruskan juga ....


best gak masok cini....lepas baek tuu tak haruslah tak buang masa... sambung maen bowling pulak he heee 
ok laa tu ja nk habaq .... ak nak siap siap p kl neh .. nanti ak update story pasai kl pulak naa 
ok laa bai bai 

Sunday, June 26, 2011

Nasi Ayam Pak Mud

Salam.. 
waahh akhirnya dapat jugak aku update blog neh.. sory ler skarang neh tak dan pastu nk cari bahan lagi ... 
hari alhamdulillah dapat satu bahan ha haa... 
mai cini aku nak cerita sikit neh.. 
ceritanya sudah semestinya pasai makan yeaahh.... 

dengan ini aku nk tunjuk Nasi Ayam Pak Mud 
nasi neh tersangat la glamer dikalangan budak2 UiTM kedah.. bukan student ja staff, lecture ... serta penduduk setempat... teletak di kampung merbok, tidak jauh dari uitm gerai nasi ayam ini menjadi tumpuan ramai, mula beroperasi pada jam 11.30 pagi dan berakhir pada jam 3.00pm (sila baca dengan nada MARIA tunku sabri, JJCM) 
kalu nk makan sila la mai awai, kalu lamabat habis da ... kalu mai dalam pukui 12 keatas hummmmmm penuh sesak la org ..... so kena la tungguuuuuu 

punya la glamer nasik ayam pak mud neh sampai ada fb, haaaa i LuV NaSi AyaM PakMuD , mai la kita pakai like ramai2 .... heee 

mai cini aku nk tunjuk macam na rupanya kedai nasik ayam pak mud.. dengan nasik ayam dia...mai mai mai

neh la kedainya... kalu mai cini nampak ada moto pastu ada org kt kedai neh mesti rasa tersangat la gumbira ... maukala kenai neh tutup.... hummmmmmmmmmmmmmmmmmmm terus tak lalu nk makan nasik tengah hari dah... tapi untuk hari tu laaa pastu cover makan petang skali hadap untuk yg tak makan tengahari tadi huaaaa, mana la tak dapat badan macm neh..... 
 neh la kawasan nak menempah segala makanan, kalu mai lambat dalam pukui 12 mcm tu.... perrhhhhhhh penoh org dok beratok... sampaikan kalu dah tak tahan buat ja sendiri, boh ayaq sendiri, boh cabai sendiri... kalu dah penoh org pak mud pown sampai tak menang tangan dah neh..... apa apa pown pak mud mmg sporting.... yeahh 


aku mai makan dengan haziq n Danish..... 

 neh la kawasan tempat nak makan.... kalu nk makan kt depan pown boleh nak mai makan kt belakai kedai pown boleh... kt cini best cikit sebab dok bawah pokok so tedoh la cikit... nak makan pown layannn jaaa hee

neh la rupanyaa nasik ayam pak mud nehh .... ayam dia banyak kann mau la tak banyak sebab ak oder nasik ayam EXTRA AYAM, nasik baek ak dalam program  KBSR (kuruskan badan sebelum raya) kalu dak maunya ak oder nasik ayam ayam lebeh ... nasik pown lebeh hahahaha......haaa yg bestnya lagi satu dia punya sambai hijau ... perrhhh kalu la pak mud botoikan sambai hijau tu mesti KFC ngan McD amek buat sos depa dah nehhh .... sambai dia mmg terbaekk wehh pedeih dia peerrrhhhh membuak buak pown mesti mau tambah nehhh .....
dan gambaq yg terakhir...semstinyaaaaa aku dan nasik ayam pak mud hahahah .. sapa sapa nk ambek gambaq neh buat poskad sila kan yea hahaha........ ok kalu sapa sapa mai sp teringin nak makan neh jom lerhhh ak tunjukan...... tapi haruslah kena belanja aku skali ... 
nasik ayam pak mud, TERBAEEKKKKKK! 
ok tu ja nk cerita bai bai ........... 

Thursday, June 16, 2011

Part Time

Salam..
dah usang da blog neh sebab lama tak update...
bukan apa sebab tak dak bahan susah cikit n internet pown susah
tapi skrang dah senang cikit nk update .....

ok la ak nk cerita pasai tempat kerja part time ak neh...
sebenarnya ak mcm tak caya ja dapat kerja kt tempat mcm neh
tak mau la cita panjang2 sangat neh.....

boss ak dah wat plan kerja ngan aku selama 3 bulan ak berkhidmad ngan dia.. so skrang neh plan ak menjayakan plan yg telah diberikan itu saja......
selama berberapa minggu kerja aku just buat calling jaa....kerja ak ada la kaitan dengan ipta ngan ipts neh...
so skrang dah start dapat feedback so ak and da team kena p wat sesi interview lerrr .....

Neh kerja yg first aku kena wat ...
setelah penat dok call semua tempat... akhirnya Kolej Komuniti bagi first feedback yeah..so kami pown join ler depa punya karnival kerjaa..
untuk karnival neh ada tiga org yg kena p aku and dua staff lagi
sorang staff (kak nah) incharge pasal pameran 
sorang lagi (kak nurul) incharge pasal interview 
dan aku
 kena incharge untuk interview org ...ahahah mcm tak caya ja kan 
percayalah... walaupown aku mmg mengambil masa yg lama untuk mempercayainya haha

neh lerr kak nurul and kak nah... time neh dok wat preparation apa yg nk kena bawak p karnival tuu 

 neh ler booth pameran ... tempat aku bukanlah disini 
tapi di............ 
haaa aku dok kt dalam neh lerr... selaen tu aku p ler ronda2 bagi flyers kt org kalu tak dak org mai interview ........
  kak nurul neh yg terror bab interview neh... naseb baek ada dia kalu dak adoiii kena wat sorang2 neh mampoi lerrr.... kak nah juga busy dengan pamerannyaaa sampai dah suka bercakap bila dok promote2 neh heheh...


   neh ler gambarannyaa.. ketika sesi interview sedang belangsung .... bukan depa ja cuak ak pown tapi... cover ler wehhh ... buat buat serious cikit neh.....
apa apa pown semua calon bagus ada yg berpotensi untuk bekerja... dan ada jugak yg tak berapa sesuai mungkin rezeki depa kt tempat laen ....

neh first time aku buat interview untuk orang laen.. sebelum neh ak yg diinterview.. pengalaman yg laen dari yg laen banyak benda yg aku kena belajaq lagi nehh... 

selesai program kt cini.. aku dapat tau next week kena p Perak .... 
risau pulak neh..... apa pown mesti buat yg TerBaek neh... 
so kita jumpa disana.. 

bai bai 

Friday, June 3, 2011

Tersiksa!

salam.. 
adoi so sory lama tak update neh 
skrang mmg tak dapat nk update sebab tak boleh nk ambek gambaq hp rosak 
jadi tunggu la dalam 3 purnama lagi kot kot ada org nk bagi henpon kt ak 

Saturday, May 28, 2011

bila la nk mcm neh lagi










bila la nk macam neh lagi

Sunday, May 22, 2011

Cerita

salam
dah lama rasanya aku tak update blog... 
skrang dah habis final so cuti sem sampai 4 bulan adoiii mmg tak best sebab lama sangat cuti neh 
kerja ... hummm part tu entry lan ak story lah ea .. 

bukan apa just nk update habaq ak dah tukaq nama blog... 
lepastu ak mmg sangat amat teramat banyak cerita nk cerita tu yg sampai tak tau nk cerita yg mana satu neh ... 
bagi idea sat .. 
("-") hummmm

Friday, May 6, 2011

Tips For Final: Time management & food

salam
hye, semua sory ler lambat update sebab skrang neh paham paham ler sebok dengan final exam dah ar tu sem neh ada 6 paper untuk final adoiaii.... banyak nk kena kampoi  neh kepada semua yg membaca mintak tolong doakan yg aku dapat result yg gempak gempak cikit na na 

ok ler, kali neh aku nk cerita skali lagi pasai makan ... tetiba aku rasa banyak pulak ak dok cerita pasai makan kt blog neh kan... tapi tak pa sebab mesti ada yang suka (suka kerr?) 
ianya berlaku pada suatu hari ditengah hari yang kami semua dok study... tatkala itu pula perut mula membuat konsertnya ..... hendak turun kebawah dari tingkat empat dengan mengantuk dan malas neh mmg tak turun ler jawabnyerr .... jadi time neh la DELIVERY!  sangat penting ha ha... dan seharusnya juga DUIT juga sangat, amat, teramat penting juga yea ... 

memandangkan dengan keadaan ekonomi yang bertambah maju dan tibanya dihujung semester neh... duit yang dipinjam dari ptptn turut meperlihatkan kesusutanya..hummmmm 

"nasaai !!!! belanja la kami makan ....ang kan buat business"! sapa sapa nk beli to up, format laptop, install software boleh jer jumpa dia (neh ak siap buat promosi kt ang neh)

aku pown tak dak duit weh, tapi aku ada UNCANG HIKMAT!!! owhhh uncang hikamat neh sangat berguna sebab sebelom neh pown, dia guna untuk membeli pelbagai makanan ringan ha ha haa 
tapi satu jer yang tak best ianya mengandungi duit syiling.. 

jadi kami pwon online booking, DOMINO'S PIZZA ha haaaa 
dengan menyusun duit syiling neh sebanyak 60 hingit haa ambek ang! mamat yang mai antaq pizza tu pown terkesima dengan duitnya ... tapi redha ja ambek ja duit syiling neh .. hee hee 

 neh ler keadaannya 








haaaaaaaaaa..... jadi tipsnyer kalu anda sangat busy study dan malas nk turun beli makanan sila la gunakan DELIVERY neh yea ... mudah guna duit syiling pown boleh..
jadi pengurusan masa pown bagus... sapa yang tak dak simpan duit syiling boleh la bermula dengan sekarang yea 
ok tu ja nk habaq, ak nk p study neh... 
bai bai