Tabung saya

Saturday, January 15, 2011

Bukit Cerakah with housemate




SALAM...

Hari neh nak cerita pasai, kami satu rumah p naek basikal kt bukit cerakah... benda neh sebanarnya dah kami semua plan seminggu da.. mmg plan nk p weekend pown.. so sabtu mcm neh lah yang menjadi pilihan, agak risau tak jadi , yealah weekend kan semua mesti nk bangun lambat, hari hari bangun awai... nak jugak bangun  lambat.. tup tup dengan semua yang penuh bersemangat neh .. semua pown dapat bangun... owh lupa nk update.. kami dapat sorang lagi housemate baru, dia kawan si hapih... meriahlah lagi rumah kami nanti aku cerita pasai dia pulak na....

dengan mengunakan 3 bijik moto dan sebijik viva puteh, kami pown bergerak ler ke Bukit Cerakah neh.. dengan tersilap jalan berbagai semua haa haa..... sampai ja kt citu terus masuk dan p ambek basikal.. maklum lah tujuan utama kami sebenarnya nak naek basikal.. so neh la masanya ... 
sewa basikal pown boleh la tahan RM5.00, pastu RM1 akan dicharge pada setiap satu jam.. so ok la tu kan.. 
nak masuk Bukit Cerakah neh sebenarnya kena bayar RM3.00, tapi kami tak tau pown yang kena bayaq, so kami masuk buat selamber ja.... than terus ronda ronda... 




neh la kami dengan basikal... best la gak bukit cerakah neh, tapi yang azab tu time nk naek bukit... fuuyyoohhh memang mantap lah paha masing2 bila naek bukit neh ... lenguh sangat ... walaupown ada gear tapi still ... kami tuntun ja basikal tu, past jalan kaki... hee hee


neh baru lepas naek bukit ar neh... time neh dok tengah pancit cikit .... so ambek angin dulu.. tgk apa yang patot dulu... 



Ok, tu saja cita pasai Bukit Cerakah neh.... tempat neh mmg best ar.. boleh nake basikal jenjalan.. suasana pown sejuk2 ja sebab banyak pokok, pastu binatang pown ada jugak ... tempat menginap to sesiapa yang nak tidoq kt bukit cerakah neh pown boleh.... tempat maen painball pown ada ,... harga ikot pakej yang ditawarkan... 

so tu ja nak cerita pasai p naek basikal, nanti nak buat lagi lah... 
bai bai nk p baca journal neh .... 

2 comments:

  1. fend berapa ringgt nk msuk bukit cerakah ne? bermint nk p.hehhee

    ReplyDelete
  2. owh masuk skali rm3..
    kalu sewa gerek, 1st hour rm5... next 1 hour will be charge rm1.....
    p la weh... seriously mmg best.. pungkok ppown sakt weh dah lama tak naek gerek neh

    ReplyDelete