Tabung saya

Saturday, February 26, 2011

Happy Birthday Apit .....

Salam 
kekalutan selama seminggu telah berjaya aku atasi dengan jayanya terima kaseh kepada semua yang membantu secara langsung dan tidak langsung.. dengan mid-term test hari hari dari hari isnin sampai la hari jumaat... lepas ja  test jumaat pagi tu rasa lega la jugak cikit.. tapi still banyak kerja yang bakal mendatang untuk menggu depannya

sat sat sat.. 
semalam aku dah tidoq dah dalam pukui 12 mcm tu ar... (kononnya nk rest tidoq awai ha ha.. sebab malam malam sebelomnya, tidok lambat cikit dalam setengah jam tu haa haa ) 
time dah nk jerap tidoq tu .. si padil mai masok bilik .. buat muka comei habeh arr... 
"Fendi, today birthday apit, weh!" 
terus ak pown bangun dengan cergasnya dengaq plan padil neh... 

time tu apit neh tidoq... dia tidoq awai mlm neh sebab leteh la kot.. ok good timing.. yang laen tak dak kt umah kami pown bergegas p kedai nk beli apa yg patot .. 
plan asainya nk beli roti canai lepas tu letak lilin ka rokok ka pastu nk suruh apit neh tiup .. so nampak la mcm kek ... 

turun ja bawah jumpa yob dia baru balek, kami carita plan .. dia naek p jaga apit la kot .. 
ak n padil p la cari barang2 nk sambut sambil suruh bun n mael balek rumah nk surprise kan apit kononnya 
aku dengan padil pown p la ronda ronda cari barang birthday apit neh 
~~~BANYAK KEDAI TUTUP~~~ 
naseb baek ada 7e .. 
tukaq plan beli kek cokelat tak jadi beli roti canai, lepas tu cari lilin pulak .. sampai shell n Esso pown tak dak 
ak nk ja letak lilin yang besaq tu... padil cakap tak sesuai 

dapat pulak msg, "wehh Apit dah bangun tido" 
adoi rosak plan neh... suruh yob turun bawak pisau, pinggan kita siapkan kek kt bawah pastu naek atas.. 
SET! 

neh proses mencantek kan kek itu dengan gula gula bujuq yg padil beli

neh upacara menyiapkan kek itu.. 

neh ler rupanya kek cokelat 7e yang dihias dengan gula gula dari kedai laen .. sapa suruh 7e tak juai benda neh.. 

ok the best part is the LILIN ... haa haaa dalam dok hias kek neh.. kami suruh ar bun p beli lilin .. ambek lilin yang besaq pown tak pa ala lilin yang guna time tak dak karen tu .. boleh la letak keliling pinggan tu .. 

setibanya bun dengan membawa lilin yang sangat sesuai dijadikan lilin birthday.. dimana kalu sapa sapa nk tiru adalah digalakan yea.. 

NEH la lilin tu.... lilin halau lalat.. haa nanti lalat tak la hurung kek tu kan senang tak payah nk halau lalat lagi.. lepastu tahi lilin pown tak boleh menitik sebab lilin tu dah ada magkok dia sendiri ... 

neh ler rupanya lilin tu... ala time kalu kt kedai mkn kadang2 depa letak lilin tu untuk halau lalat.. perasan dak 

pelan kena tukaq lagi sebab apit turun. p kedai belakang rumah ... nk p mkn dengan ika n kiki.. adaoihai.. 
kami pown ambek keputusan dengan tak malunya bawak kek tu p kedai tu pastu sambut kt kedai tu .. 

disebabkan kami semua dalam kekalutan .. gambaq tak sempat nk ambek sembab semua orang dok menyorok... time apit mai ja kt kami .. si padil dengan merdunya p bantai menyanyi lagu birthday tengah tengah jalan .... 

lepastu kami pown sambut ar birthday apit kt kedai tu.. 

HAPPY BIRTHDAY APIT. 
nak tengak apit yang mana mai klik.
on sekian 
bai bai 


6 comments:

  1. gmba befday boy xda pon kan..haha

    ReplyDelete
  2. ouhhh lagi satu..dah ada pningkatan blog ni
    xdakk typo daaa..haha tahniah fendi
    naa fendi naa

    ReplyDelete
  3. Siapa suruh tak bagitahu plan korang awal-awal. Hehehehe. Happy birthday, Apik.
    Fendi, Aimi cakap iloveyou kat kau.

    ReplyDelete
  4. haa... nk tgk pic kena klik kt link tu..
    hahha ak pown tak perasan ejaan ak semua betoi

    ika... nh pown last minit punya plan weh... ha haa

    ReplyDelete
  5. Bestnya ad fren mcm nie,,especially laki,, sgt rare ade frenship!

    fendi: just found yur blog,,my old blog was eliminated..

    ReplyDelete
  6. adoi..
    tak buleh tahan gelak tang lilin tu...
    hahahahahahaha...

    ReplyDelete