Tabung saya

Saturday, March 26, 2011

Majlis Anugerah ........ Masscom 2011

salam 
kali neh aku nak cerita pasai p dinner rabu lepas fac aku ada organize 1 dinner bagi meraikan kejayaan anak bangsa waahh ayat ....... bagi yang dapat keputusan yang elok so alhamdulillah kali neh ak dapat join makan makan free lagi ... tu ler tujuan utama ak ... satu hari aku makan tosei sekeping jaa .. sebab nk pulun mkn time dinner ha haa ... tapi tak dapat masok banyak pown sebab tak berapa nak lalu mkn sangat ok ok berbalek kepada cerita asal, 

kali neh tema dinner White and Turquoise...... seharusnya warna warna ini tidak ada skali dalam simpanan aku ... jadi proses mencari penaja untuk aku berjalan dengan lancar.. thanks to Roy and Lukman ...... 
 dinner neh buat kt Dewan Sri Budiman ....
kali neh tak best sangat sebab tak ramai yang join ... hope sem depan ramai yang join doakan untuk diri sendiri dan semua kawan kawan



ak terpaksa letak gambaq neh sebab .. ianya seolah oleh menampakan aku kurus ... jadi terus aku buat profile pic kt fb hahhahahaaha ... kalu sapa sapa nk nampak mcm neh sila la tiru gaya neh... tunduk cikit kepala tu . pastu buat buat lipat tangan baju ... jangan focus kt kamera buat buat mcm tak tau org ambek gamabq ... 

dah rasa mcm bodyguard dah neh ...  


dikesempatan neh saya ingin meyampaikan rasa syukur kepada Allah S.W.T, kedua mak dan abah ... kawan kawan yang sentasa memberikan dorongan kalu boleh nk sebut nama tapi nanti entry neh sangat penuh dengan nama orang jadi ... harap agar anda semua mengerti yea.. diatas doa dan dorongan serta sokongan yang diberikan 
kali neh harapan supaya nak berusaha lagi .. nak bagi dapat lagi join majlis mcm neh .. sebab dapat mkn free 
harapan agar dapat berjaya sampai akhirnya .. doakan yea .. 
teks ucapan, sekiranya aku dapat naek stage bagi ucapan .. tapi seharusnya mmg tak dapat ler... jadi ak post ja kt cini . heee 

ok la 
bai bai 

Monday, March 21, 2011

Upgrade BBM anda sekarang .....


salam 
macam best ja tajuk entry neh kan kan ... bukan apa ne saja nk bagi tau neh rumah kami dah pakai alat baru yang menyerupai bbm haaaa sama ja function dia nk chat pastu nk bagi tau info nak zaz org dan macam2 lagi nama benda tu whiteboard messager ataupown nama ringkasnya WBM haa 
mungkin ramai yang belum mengenali apa itu WBM neh ... ianya sangat berguna dan menjimatkan mai kita tgk advantage dengan disadvantage WBM neh 

Advantage WBM neh
a) dia tak dak no pin so sapa sapa pown boleh mai tulis 
b)satu benda yang mampu milik sebab dalam satu rumah ja tak perlu banyak2 kena ada satu ja WMB neh
c) yang penting tak mahai sampai beribu dia neh, berpuluh or berbelas ja tgk kepada size WMB anda 
d) memerlukan satu kawasan lapang yang menjadi tumpuan sebab senang org nk mai baca 
e) senyap tak dak bunyi ... lepas tulis biaq ja kt citu nanti mesti ada org akan sedaq .. ini adalah bertujuan untuk mengurangkan pencemaran bunyi ... 

Disadvantage WBM neh pulak 
a) kurang fleksible sebab susah nak bawak kemana2 .. dia kena lekat kt dinding ja 
b) size yang kecil menyebabkan banyak info/ ayat mengutuk harus dipadam sebab nk tulis yg baru ... WBM neh tak dak build in memory (sedeh.. so kalu ada apa apa yng best kena tangkap gambaq guna kamera hp)
c) Kena ada external pen iaitu marker pen .... 
d) Kena ada tisu untuk proses delete 
e) masalah unknown user .... yang tak letak nama sendiri tau tau dah zaz org da ha haa ha 

kalu nk tau rupanyer WBM neh mai kita tgk ..... 

neh ler full size wbm rumah kami... tak besaq mana pown haa ha ... 

neh semua adalah perkataan yang first ditulis time first time WBM ini di launchingkan 
jadi apa tunggu lagi dapatnya dipasaran sekarang ...
hee 
bai bai 

Sunday, March 20, 2011

Go Green

salam
sebenarnya dah lama nk update pasai neh cuma tak dapat nk dilakukan disebab kan masalah masalah yang tidak dapat nk dielakkan yea . 
haa kali neh nak story pasai tangkap gambaq class yang bertemakan GO GREEN .. 
gambaq neh untuk majalah MC226 so tiap tiap part kena buat tema yang tersendiri 
kali neh tema utama majalah adalah future.. so kami pown ambek konsep go green sebab kami rasakan untuk masa depan yang lebeh baek seharusnya kita kena menjaga alam sekitar untuk kehidupan masa akan datang haa begi tulah tema untuk kelas kami .. thanks untuk yob sebab dapat pikiaq tema ne time kt atas moto ha ha

sesi tangkap gambaq neh diuruskan oleh budak part5.. dan dibuat kt tasek shah alam sek 2.. tempat agak luas so mcm mcm boleh buat ar .. bersesuaian dengan tema.. 





banyak lagi gambaq tapi segan ar nk upload ... hee hee 
ok lah tak tau nk ckp apa dah 
bai bai

Saturday, March 19, 2011

Kami Prihatin

Salam.. 
haaaa nak tau dak.. mai cini nak habaq neh.. 
pagi neh amat mengejutkan ..nak tau dak sebab apa .. 
Mael  aka si kerenting hah klik ler kalu nk rambut jadi kerinting he hee he 
masok bilik kami ... dengan tak semena menanya pada jam 6.30 pagi .. mai gerak kami ajak p 

BERLARI

neh merupakan satu program dari kementerian pembangunan wanita dan masyarakat anjuran Fac ACC .. 
kami pown mai ja join skali ... sebenarnya ak pown tak pecaya nk berlari neh .. yea la kan
kalu dulu dulu time sekolah .. kan ada merentas desa .. time tu ak akan berkhidmat sebagai St John Ambulance dengan menaiki basikal tunggu tepi jalan tak pown .. ak naek keta pegang kemera tangkap gambaq  ha ha ha mmg dak ler ak nak berlari neh ... yea la masa ak form 1 dulu ak ler org yg mengondol tempat ke 5 terakhir yang sampai ke garisan penamat haa ... mau ke dak.. orang dok lagi .. ak apa lagi berjalan sambil sembang sembang mengahayati pemandangan yea la merentas desa kt tepi pantai mesti la kena bersantai santai cikit ha ha 

ok berbalek dengan larian perihatin neh ... ak pown tekad ler join belari secara pecut sejauh 3KM hee hee 



gambaq berlari tak sempat nk ambek.. sebab focus berlari he he 
ok tu ja nk cerita... 
bai bai 

Friday, March 18, 2011

Bukan Macam Dulu Lagi

bukan macam dulu lagi 

sekarang bukan macam dulu lagi 
dulu lain sekarang lain 
bukan tak mahukan perubahan, tapi sekarang bukan macam dulu 
kenapa sekarang tak macam dulu 
sebab sekarang lain dari dulu
kalau boleh nak macam dulu 
sebab sekarang dah rasa lain dari dulu 
berharap agar dapat macam dulu lagi 


Saturday, March 12, 2011

Laksa at Shah Alam

salam 
kali neh aku tak tau kenapa lah rajin sangat nk mengupdate blog neh ... tapi kalu tak update tak tahan pulak rasa sebab ada cerita best nk bagi tau nehh .. 
ok untuk makluman semua makanan kegemaran ak ... sepanjang hidup neh adalah LAKSA walupown begitu banyank ja lagi makanan laen yang aku angap sebagai makanan kegemaran macam nasi ayam, kek, ais krim, cucuq cokodok, cucuq cempedak, laksa johor, roti canai durian haa yang neh tak boleh tahan weehh haha ... macam macam lagi lah........ 

ok ari tu ak dah story cikit pasai laksa kan kan .. kali neh bersempena aku dok kt shah alam neh .. ak nak bagi tau tempat best makan laksa dia ... haaa haa neh pown ak tau lama dah budak budak rumah bagi tau.. depa pown dok ajak p tapi  cuma tak dak masa ja nk p mkn .tapi hari neh terbaek .... housemate aku yang sangat amat teramat baek neh bawak ak p mkn laksa neh ... 

neh ja gerainya ... terletak kt area kawasan perumahan belakang unisel.... angpa ronda ronda kt belakang tu kt kedai area hakim ... mesti nampak punya ...


haa dekat cini tak juai ayaq tau.. depa juai cendoi ja.. so makan laksa pastu makan cendoi .. cendoi dia pown boleh tahan.. cendoi pulut pown ada weh .. 
neh ler rupanya laksa tu .. RM3.50 boleh kira murah la tu... 

haa neh pulak cendoi pulut dia RM2.00 ja harga dia sedap juga 

tekun dok makan neh 

neh ler rupa kami ... disebabkan neh gerai biasa ja so dia tak sediakan kelengkapan meja, tempat basuh tangan, penghawa dinggin ... dia sedia kerusi ja .... dok macam neh pown best weh ... ramai jugak ar org mai gerai dia neh... 
mari bergambaq kt depan kedai ... 

ok tu ja...nk habaq kali neh ... kalu ada masa mai la mkn na 
k, bai bai 



Bon anniversaire fadil

Salam 
dah lama tak tulis.. bukan apa sebok ja tiap tiap minggu macam macam benda nk kena buat test lah.. presentation lah.. assignment lah ....jadi tak ler sempat ak nk mengupdate blog neh .. tapi bulan neh ada 2 kali kami sambut birthday... mula mula dulu apit. lepas tu fadil punya birthday pulak .. tapi yang fadil punya birthday kami sambut lambat cikit ... 
kali neh nampak la proper cikit sebab guna lilin yg betoi heee 

apa pown plan nk wat padil terkejut menjadi .. dengan semua menjadi pelakon .. pastu blackout kan rumah .. pasang lilin pastu menyanyi kat padil ... dia apa lagi dok renyeh la sampai habeh haa haa 

neh la kami semua serumah .. thanks to najib aka budak rumah sebelah sebab tolong ambek kan gambaq .. 



disebabkan tak dak banyak budget sangat ... biasa lah student beli kek .. ayaq coke n ais krim ja memeriahkan majlis . .. kalu dah kerja hang habaq .. kita semua buat kt PWT lah birthday ang weh haa ha 

neh dai padil ... baju puteh tu.. 

apa apa pown .. happy birthday padil ....... yeah 
bai bai