Tabung saya

Saturday, March 12, 2011

Laksa at Shah Alam

salam 
kali neh aku tak tau kenapa lah rajin sangat nk mengupdate blog neh ... tapi kalu tak update tak tahan pulak rasa sebab ada cerita best nk bagi tau nehh .. 
ok untuk makluman semua makanan kegemaran ak ... sepanjang hidup neh adalah LAKSA walupown begitu banyank ja lagi makanan laen yang aku angap sebagai makanan kegemaran macam nasi ayam, kek, ais krim, cucuq cokodok, cucuq cempedak, laksa johor, roti canai durian haa yang neh tak boleh tahan weehh haha ... macam macam lagi lah........ 

ok ari tu ak dah story cikit pasai laksa kan kan .. kali neh bersempena aku dok kt shah alam neh .. ak nak bagi tau tempat best makan laksa dia ... haaa haa neh pown ak tau lama dah budak budak rumah bagi tau.. depa pown dok ajak p tapi  cuma tak dak masa ja nk p mkn .tapi hari neh terbaek .... housemate aku yang sangat amat teramat baek neh bawak ak p mkn laksa neh ... 

neh ja gerainya ... terletak kt area kawasan perumahan belakang unisel.... angpa ronda ronda kt belakang tu kt kedai area hakim ... mesti nampak punya ...


haa dekat cini tak juai ayaq tau.. depa juai cendoi ja.. so makan laksa pastu makan cendoi .. cendoi dia pown boleh tahan.. cendoi pulut pown ada weh .. 
neh ler rupanya laksa tu .. RM3.50 boleh kira murah la tu... 

haa neh pulak cendoi pulut dia RM2.00 ja harga dia sedap juga 

tekun dok makan neh 

neh ler rupa kami ... disebabkan neh gerai biasa ja so dia tak sediakan kelengkapan meja, tempat basuh tangan, penghawa dinggin ... dia sedia kerusi ja .... dok macam neh pown best weh ... ramai jugak ar org mai gerai dia neh... 
mari bergambaq kt depan kedai ... 

ok tu ja...nk habaq kali neh ... kalu ada masa mai la mkn na 
k, bai bai 



4 comments:

  1. pendi masih typo..hahaha..

    ReplyDelete
  2. dekat dgn area umah mesa laa ni.ciss!nanti ajak mesa skali.hehehehe

    ReplyDelete
  3. fandi, ak dgaq hg punya laksa nih trus ak view crita neh. ak pown hntu laksa. satgi nk p crik! hahahah~ayin~

    ReplyDelete