Tabung saya

Monday, March 21, 2011

Upgrade BBM anda sekarang .....


salam 
macam best ja tajuk entry neh kan kan ... bukan apa ne saja nk bagi tau neh rumah kami dah pakai alat baru yang menyerupai bbm haaaa sama ja function dia nk chat pastu nk bagi tau info nak zaz org dan macam2 lagi nama benda tu whiteboard messager ataupown nama ringkasnya WBM haa 
mungkin ramai yang belum mengenali apa itu WBM neh ... ianya sangat berguna dan menjimatkan mai kita tgk advantage dengan disadvantage WBM neh 

Advantage WBM neh
a) dia tak dak no pin so sapa sapa pown boleh mai tulis 
b)satu benda yang mampu milik sebab dalam satu rumah ja tak perlu banyak2 kena ada satu ja WMB neh
c) yang penting tak mahai sampai beribu dia neh, berpuluh or berbelas ja tgk kepada size WMB anda 
d) memerlukan satu kawasan lapang yang menjadi tumpuan sebab senang org nk mai baca 
e) senyap tak dak bunyi ... lepas tulis biaq ja kt citu nanti mesti ada org akan sedaq .. ini adalah bertujuan untuk mengurangkan pencemaran bunyi ... 

Disadvantage WBM neh pulak 
a) kurang fleksible sebab susah nak bawak kemana2 .. dia kena lekat kt dinding ja 
b) size yang kecil menyebabkan banyak info/ ayat mengutuk harus dipadam sebab nk tulis yg baru ... WBM neh tak dak build in memory (sedeh.. so kalu ada apa apa yng best kena tangkap gambaq guna kamera hp)
c) Kena ada external pen iaitu marker pen .... 
d) Kena ada tisu untuk proses delete 
e) masalah unknown user .... yang tak letak nama sendiri tau tau dah zaz org da ha haa ha 

kalu nk tau rupanyer WBM neh mai kita tgk ..... 

neh ler full size wbm rumah kami... tak besaq mana pown haa ha ... 

neh semua adalah perkataan yang first ditulis time first time WBM ini di launchingkan 
jadi apa tunggu lagi dapatnya dipasaran sekarang ...
hee 
bai bai 

2 comments: