Tabung saya

Monday, April 25, 2011

Terima Kasih Mak

salam 
rajin pulak ak dok update blog neh eaa 
kali neh aku nk cerita pasai apa aku suka balek kampog.. haa sebab mak ak yang suka masak 
ak rasa amatlah penting untuk makn apa yang mak aku masak, walaupown kadang2 dah kenyang makan kt luaq tapi bila teringat mak masak kat rumah dengan bersunguh sunguh nak bagi anak anak dia makan ak makan jugak ... 
neh la jugak yang menyebab kan tubesaran aku berlaku dengan pesat tambah pulak kt bahagian perut .. 
tapi study week kali ne ak sangat amat suka .. sebab mak ak masak apa ja yang ak teringin ... best ooii 
THANKS SO MUCH MAK.. love u.. 

hari ahad mak ak buat laksa ... yeah 
sebab abah aku pown ada kt umh.. dia pown memeriahkan keadaan laksa neh dengan cendoi n abc... peerrrhhh 

neh adalah cendoi, sebab semua ada kena la share sorang cikit so jangan tamak nk perabeh sebungkus naa
try teka apa neh.. neh la LAKSA ... haa haa ak mmg mkn laksa mcm neh ak letak keropok ala b4 this ada ak post pasai laksa neh ... ak makan laksa mcm neh try tgk kt citu ... 
lepas taboq keropok neh apa lagi gaul la pastu mkn ...

neh pulak ari lsnin ... heeeeeee
untuk hari isnin neh mak aku buat nasik ayam 
neh dia punya sup... sepeti yang dapat dilihat dicini ada pelbagai sayok .. so ak tak sentuh ler sup neh he
neh sos biasa2 ja....
ok neh .. sos baru mak ak design ... sebab dia suruh adik ak p beli cabai besaq... adik ak p beli cabai burung ... so neh ler hasilnya... tapi sangat sedap... mak dah tak perlu wat sambai yang dulu2... buat sambai neh jaa hee 
ehh nak tau dak, kes silap beli neh pown besa ja jadi kt ak ... time tu mak suruh ak p beli ayaq nyok... dengan confiden ak p kedai neh ak ckp .. kak bagi ayaq nyok seringit ... kak tu zaz " adik kami tak juai ayaq nyok.. santan ada la" ak pown dengan confidennya .. ok kak bagi santan seringit... 
bila balek rumah ...mak ak terus menangis kerana terlalu happy.. sebab aku beli santan... lepas tu ak masok bilik dan muhasabah diri ....................... (=_=) 
neh ayam nyer... dah tinggai cikit sebab ramai dah ambek.. 
neh la combination semua bahan2 tadi..... seriusly sambai itam tu mmg terbaek wehhh ...cicah ayam pakai sambai tu pown best weh... salad kt tepi tu sekadar haisan ..lepas amebik gambak ak letak balek kt pingan dia 

neh time tengok tv ... waktu malam 
time neh ada satey tapi sebab takingat dok makan satey sat g adik ak ambek makan perabeh dari ak ambek gambaq baek ak makan dulu.. so gambaq satey tak dak laa 
lepas makan satey menyicah pulak ... yang neh mmg best .. dah lama ak tak menyicah .. 
tapi tak puas sebab buah pelam cikit .. huuu dimeriahkan dengan teh o ais dari kedai terdekat hee


neh time petang. mak ak nak wat laksa goreng.. tapi tak jadi dia buat bihun ja... so ak tak snap gamabaq sebab ak lari untuk medapatkan ais krim neh .... tapi malangnya ak yg ambek last skali so bahagian ak jadi cikit hussss sedeh neh ... 

tu ja yang ak sempat sanp2 ... yang laen mcm nasik lemak tak dan aku nk snap .. 
sambai colek dengan derian pwon  tak sempan nk snap weh adoi rugi2 .. 
time mak ak masak nasik biasa sambai neh la menjadi hidangan utama heeeeeee 

ok la tu ja ak nk kongsi... 
terima kasih mak. 

Sunday, April 24, 2011

breakfast at MCd

salam 
neh sambungan dari overnite tuuu.... sebab ak nk story pasai benda laen so ak letak ler cerita neh under tajuk yang berbeza...
sebenarnya dah nak masuk 4 tahun dah ak teringin nk sarapan kt McD .... tapi tak dapat dapat pown so time overnite ari tu ak ckp ler kt depa sebab kt area gurney tu nampak ja mcd tu ... 
dengan tetibanya Jom! kita mkn mcd time tu pukui 4 lebeh dah... ak terus tersentap ... penantian selama 4 tahun neh akan berakhir neh ha haa haa ... thanks to semua yg ajak p mkn mcd tu ..
apa yang membuatkan ak nk sangat mkn mcd time breakfast neh lately neh sebab dia punya promotion yag big family breakfirst ... perrrrhh telioq ooiiii 
tapi time kt mcd ari tu ak tak mkn pown yg big breakfast tu... ak mkn yg single set jaa .



sila jangan tanya kenapa badan aku mengalami tumbesaran yang sangat pesat yea ... 
tapi apa pown ak maseh lagi teringgin nk mkn big familly breakfast tu wehhh .... 
yob, nasaai jomm kita p mkan jomm 
nampak dak... best kan best kan....... 


tu ja nk share ... bai bai 

Saturday, April 23, 2011

Melepas Rindu tak tidoq malam terus...

salam everybody ...
neh nk cerita aktiviti aku time study week, haa org time study kena study tapi ak ambek peluang time neh jumpa kawan2 lama sat.. lagi pown dah lama tak outing macm neh 
the master mind NORA... dia bagi msg yg 21.4 neh nk hangout sebab mostly depa semua ada kt sana n kerja2 depa dah habis so depa nk hangout .. yg join nora,kina,abg man, mk, sham,syra, min, myza,umar sepuluh org ja yg dapat join yg laen tak dapat nk join :(
ak neh ingatkan nk balek shah alam khamis tu 21.4 ... terus tukaq plan balek jumaat .. peerr gigih neh ! 
so aktiviti mlm tu dimulakan dengan makan makan dengan tajaan diri sendiri hee kt Le Boss .... makan apa mkn besa besa jaa





time mkn neh semua ada.. puan , kak eja, kak ecah even cik pown mai best2....
lepas tu p tgk wayang kt sunway ceta red ridding hood .. cerita tak best lor ..
lepas tu p menyanyi sat... lepas tu masok penang p lepak2 kt gurney waah wahh wahhh







lepas tu p pantai murni ... tangkap2 gambaq best best neh



lepas tu terus balek sp.. ak balek rumah siap2 lepas tu p bus stesen nk balek shah alam pulak ... 
peerrrhhhhh gigih ja semua neh .. 
tapi semua neh kenangan ... sebab mostly semua dah nk last sem dah 
so saja saja nk bagi ada memory neh... 
ok la bai bai nanti nk cerita kisah laen pulak naaa 
good luck final, bagi dapat dl! 

final exam

salam 
...............................................
dah berkurun tak update neh, sangat sebok lah sekaran neh dah masok minggu study week so kena la buat preparation ... untuk buat note n latihan .. segala pen dah aku beli tinggai nk baca buku n buat note ja haa 
ok la nanti ada banyak lagi cerita yg ak nk update pasai study week so tuunnnngguuuuu naa .. 

good luck untuk final kepada semua dan diri sendiri 

Saturday, April 9, 2011

Family Day @ Janda Baik..




salam 
hi semua dah lama aku tak update blog neh... biasa lah dah nk habis sem neh sebok ar jawabnya banyak kerja yang nk kena buat... presentation, test, assignment waaaa banyak nk kena settelkan neh... 
tapi family day tak tinggai mana boleh tinggai kena p, tak p rugi.. 

kali neh warga mc226 menjayakan family day (kenapa mcm formal ja ayat neh ) kt air tenang, janda baik.. 
tempat tu so so ok la.... tapi part yang best tu kt citu sangat amat sejuk yea... tak perlu kipas dah kalu nk mandi pagi tu mcm azab ar cikit yea la atas bukit pastu ada sungai mau ka tak sejuk.. lagi pown dah lama tak p kt tempat2 mcm neh .. 

gambaq mmg terlalu amat banyak lah ... sampai ak tak pandai nk susun dah bergig gig lah filenya ... 
lupa nak bagi tau pulak kali neh family day ada khidmat masyarakat ngan dinner+malam asprisiasi so untuk khidmat masyarakat kami p rumah anak yatim ...kami macam bagi barang2 keperluan cikit kat depa lepastu kami tolong kemas2 kawasan rumah anak yatim... kawasan dia best ... sebab ada tempat tanam sayok, pastu ada kandang kambing pastu ada sungai.... untuk dinner . tema adalah tiru gaya artis so malam tu ramai ler yg meletop2 pakai bajunya ... tapi ak biasa biasa jaa.... 

mai kita tgk gambaq mai.... 


ok ini adalahh bersama lec n ketua program yea... neh ler sunganyer tak berapa nk dalam sangat boleh ker nk maen corok corok ayaq 

sila perhatikan tangan semua org yea.. ini adalah treadmark najib yang baru kami semua cungkil skrang neh dah jadi treadmark class dah... :) 


neh sijil yang kami dapat untuk malam dinner tu.. 

neh kami sekelas ... time dinner 

nhe dalam bus time nk mula mula p neh 

ais krimm.... 

 neh adalah carta grop kami.. hao liao ..... geng dalam group semua best terutama WANI part 1  weee weee 
kami menang tempat ke3 dari 8 group ... "ini sesuatu yg hebat" ... 
neh duit yang diggunakan time maen game ... setiap kumpulan dapat duit dan haruslah mencari duit lebeh .. sapa paling banyak dia menang .. 


neh time dinner

banyak game baru kami maen .. game paling best sampai skrang dok maen kt class .. neh lagunya 

pindahkan tempat batu kecil ini, 
pindahkan ia kesana kemari .. 
si betina bertelor 
telornya tinggai satu, 
telor, telor, telor telor, 

ok sampai cini ja ... bai bai