Tabung saya

Monday, April 25, 2011

Terima Kasih Mak

salam 
rajin pulak ak dok update blog neh eaa 
kali neh aku nk cerita pasai apa aku suka balek kampog.. haa sebab mak ak yang suka masak 
ak rasa amatlah penting untuk makn apa yang mak aku masak, walaupown kadang2 dah kenyang makan kt luaq tapi bila teringat mak masak kat rumah dengan bersunguh sunguh nak bagi anak anak dia makan ak makan jugak ... 
neh la jugak yang menyebab kan tubesaran aku berlaku dengan pesat tambah pulak kt bahagian perut .. 
tapi study week kali ne ak sangat amat suka .. sebab mak ak masak apa ja yang ak teringin ... best ooii 
THANKS SO MUCH MAK.. love u.. 

hari ahad mak ak buat laksa ... yeah 
sebab abah aku pown ada kt umh.. dia pown memeriahkan keadaan laksa neh dengan cendoi n abc... peerrrhhh 

neh adalah cendoi, sebab semua ada kena la share sorang cikit so jangan tamak nk perabeh sebungkus naa
try teka apa neh.. neh la LAKSA ... haa haa ak mmg mkn laksa mcm neh ak letak keropok ala b4 this ada ak post pasai laksa neh ... ak makan laksa mcm neh try tgk kt citu ... 
lepas taboq keropok neh apa lagi gaul la pastu mkn ...

neh pulak ari lsnin ... heeeeeee
untuk hari isnin neh mak aku buat nasik ayam 
neh dia punya sup... sepeti yang dapat dilihat dicini ada pelbagai sayok .. so ak tak sentuh ler sup neh he
neh sos biasa2 ja....
ok neh .. sos baru mak ak design ... sebab dia suruh adik ak p beli cabai besaq... adik ak p beli cabai burung ... so neh ler hasilnya... tapi sangat sedap... mak dah tak perlu wat sambai yang dulu2... buat sambai neh jaa hee 
ehh nak tau dak, kes silap beli neh pown besa ja jadi kt ak ... time tu mak suruh ak p beli ayaq nyok... dengan confiden ak p kedai neh ak ckp .. kak bagi ayaq nyok seringit ... kak tu zaz " adik kami tak juai ayaq nyok.. santan ada la" ak pown dengan confidennya .. ok kak bagi santan seringit... 
bila balek rumah ...mak ak terus menangis kerana terlalu happy.. sebab aku beli santan... lepas tu ak masok bilik dan muhasabah diri ....................... (=_=) 
neh ayam nyer... dah tinggai cikit sebab ramai dah ambek.. 
neh la combination semua bahan2 tadi..... seriusly sambai itam tu mmg terbaek wehhh ...cicah ayam pakai sambai tu pown best weh... salad kt tepi tu sekadar haisan ..lepas amebik gambak ak letak balek kt pingan dia 

neh time tengok tv ... waktu malam 
time neh ada satey tapi sebab takingat dok makan satey sat g adik ak ambek makan perabeh dari ak ambek gambaq baek ak makan dulu.. so gambaq satey tak dak laa 
lepas makan satey menyicah pulak ... yang neh mmg best .. dah lama ak tak menyicah .. 
tapi tak puas sebab buah pelam cikit .. huuu dimeriahkan dengan teh o ais dari kedai terdekat hee


neh time petang. mak ak nak wat laksa goreng.. tapi tak jadi dia buat bihun ja... so ak tak snap gamabaq sebab ak lari untuk medapatkan ais krim neh .... tapi malangnya ak yg ambek last skali so bahagian ak jadi cikit hussss sedeh neh ... 

tu ja yang ak sempat sanp2 ... yang laen mcm nasik lemak tak dan aku nk snap .. 
sambai colek dengan derian pwon  tak sempan nk snap weh adoi rugi2 .. 
time mak ak masak nasik biasa sambai neh la menjadi hidangan utama heeeeeee 

ok la tu ja ak nk kongsi... 
terima kasih mak. 

5 comments:

  1. sila lah sayang mak anda macam mana mak anda sayang kat anda =)

    ReplyDelete
  2. OMG OMG.... cik epal singgah cini.... terharunyaaaa terharunyaaaaaaa .....

    ReplyDelete
  3. IHODP TUK KAMAN!!!*typooooooooooooo...

    ReplyDelete
  4. menangis aku tgk gambar2 tuh..haishh sedapnya!!

    ReplyDelete