Tabung saya

Thursday, June 30, 2011

Sepetang di Sungai Petani..............

salam semua.. 

hari nak cerita pasai suatu petang jeng jeng jeng... 
seperti biasa hari hari dilalui dengan bekerja, walaupown sepatotnya cuti tapi still bekerja  tetapi... 
jeng jeng jeng..... 
pada jam 12.30tgh ada dapat saatu call dari boss yg tak masok office dari pagi.. 
"man dengan yg laen dah makan, kalu bolom suruh depa mai dusun kita makan makan cikit" pesan boss pada staff nya, 
time neh walaupown ak dah makan akan ku gagahkan juga tulang 4 kerat aku untuk p mkana skali, naseb baek la tak makan lagi heeeee....... dan naseb baek gak la aku bawak baju tshirt sebab kalu nk diikotkan petang neh nk p maen kayak... kalu ak tak bawak harus lah baju fomal p mkn kt dusun mmg terbaekkk lah ... 
aku tak pernah la p dusun boss, dengan kata kebun boss ada ternakan seperti kambing, ayam ... durian ha ha 
setibanya di dusun yg bukan seperti ak gambarkan... tak dak pokok durian sebab tu dusun lagi satu.. tapi ada pokok moktan haaa mesti hangpa semua tak pernah dengaq apa tu pokok moktan 

ianya ialah 

moktan = rambutan 
he heee...... 
ok time kt dusun tuu ada kambing bakaq, itik masak gulai yg sangat amat sedap, ayam serta sambai belacan buah macang mmg terbaekk lahhhh 




lepas makan, kami pown pulang lerr ke opis meneruskan kerja kerja seperti bergossip dan kerja kerja opis hee hee..... habeh ja opis hour, kami terus berjuang melaksanakan plan yg seterusnyaaaa.. 

KAYAK! yeaahh
dah lama tak maen kayak nehh 



 setibanya ke pengkalan yg nk kayak tuu.... ehhh ehhhh mana ada kayak ... waaa kayak tak dak... adoi ..nk p cari kt tempat laen pown dh tak sesuai sebab .. hari nak hujan soooo kami pown..

buat ler aktiviti merestas HUTAN BAKAU nehhh .... 
mula mula mcm takot ja nk masok sebab tak dak org pastu tempat tuuu sanngat sunyiiiii... 
tapi kami teruskan juga ....


best gak masok cini....lepas baek tuu tak haruslah tak buang masa... sambung maen bowling pulak he heee 
ok laa tu ja nk habaq .... ak nak siap siap p kl neh .. nanti ak update story pasai kl pulak naa 
ok laa bai bai 

Sunday, June 26, 2011

Nasi Ayam Pak Mud

Salam.. 
waahh akhirnya dapat jugak aku update blog neh.. sory ler skarang neh tak dan pastu nk cari bahan lagi ... 
hari alhamdulillah dapat satu bahan ha haa... 
mai cini aku nak cerita sikit neh.. 
ceritanya sudah semestinya pasai makan yeaahh.... 

dengan ini aku nk tunjuk Nasi Ayam Pak Mud 
nasi neh tersangat la glamer dikalangan budak2 UiTM kedah.. bukan student ja staff, lecture ... serta penduduk setempat... teletak di kampung merbok, tidak jauh dari uitm gerai nasi ayam ini menjadi tumpuan ramai, mula beroperasi pada jam 11.30 pagi dan berakhir pada jam 3.00pm (sila baca dengan nada MARIA tunku sabri, JJCM) 
kalu nk makan sila la mai awai, kalu lamabat habis da ... kalu mai dalam pukui 12 keatas hummmmmm penuh sesak la org ..... so kena la tungguuuuuu 

punya la glamer nasik ayam pak mud neh sampai ada fb, haaaa i LuV NaSi AyaM PakMuD , mai la kita pakai like ramai2 .... heee 

mai cini aku nk tunjuk macam na rupanya kedai nasik ayam pak mud.. dengan nasik ayam dia...mai mai mai

neh la kedainya... kalu mai cini nampak ada moto pastu ada org kt kedai neh mesti rasa tersangat la gumbira ... maukala kenai neh tutup.... hummmmmmmmmmmmmmmmmmmm terus tak lalu nk makan nasik tengah hari dah... tapi untuk hari tu laaa pastu cover makan petang skali hadap untuk yg tak makan tengahari tadi huaaaa, mana la tak dapat badan macm neh..... 
 neh la kawasan nak menempah segala makanan, kalu mai lambat dalam pukui 12 mcm tu.... perrhhhhhhh penoh org dok beratok... sampaikan kalu dah tak tahan buat ja sendiri, boh ayaq sendiri, boh cabai sendiri... kalu dah penoh org pak mud pown sampai tak menang tangan dah neh..... apa apa pown pak mud mmg sporting.... yeahh 


aku mai makan dengan haziq n Danish..... 

 neh la kawasan tempat nak makan.... kalu nk makan kt depan pown boleh nak mai makan kt belakai kedai pown boleh... kt cini best cikit sebab dok bawah pokok so tedoh la cikit... nak makan pown layannn jaaa hee

neh la rupanyaa nasik ayam pak mud nehh .... ayam dia banyak kann mau la tak banyak sebab ak oder nasik ayam EXTRA AYAM, nasik baek ak dalam program  KBSR (kuruskan badan sebelum raya) kalu dak maunya ak oder nasik ayam ayam lebeh ... nasik pown lebeh hahahaha......haaa yg bestnya lagi satu dia punya sambai hijau ... perrhhh kalu la pak mud botoikan sambai hijau tu mesti KFC ngan McD amek buat sos depa dah nehhh .... sambai dia mmg terbaekk wehh pedeih dia peerrrhhhh membuak buak pown mesti mau tambah nehhh .....
dan gambaq yg terakhir...semstinyaaaaa aku dan nasik ayam pak mud hahahah .. sapa sapa nk ambek gambaq neh buat poskad sila kan yea hahaha........ ok kalu sapa sapa mai sp teringin nak makan neh jom lerhhh ak tunjukan...... tapi haruslah kena belanja aku skali ... 
nasik ayam pak mud, TERBAEEKKKKKK! 
ok tu ja nk cerita bai bai ........... 

Thursday, June 16, 2011

Part Time

Salam..
dah usang da blog neh sebab lama tak update...
bukan apa sebab tak dak bahan susah cikit n internet pown susah
tapi skrang dah senang cikit nk update .....

ok la ak nk cerita pasai tempat kerja part time ak neh...
sebenarnya ak mcm tak caya ja dapat kerja kt tempat mcm neh
tak mau la cita panjang2 sangat neh.....

boss ak dah wat plan kerja ngan aku selama 3 bulan ak berkhidmad ngan dia.. so skrang neh plan ak menjayakan plan yg telah diberikan itu saja......
selama berberapa minggu kerja aku just buat calling jaa....kerja ak ada la kaitan dengan ipta ngan ipts neh...
so skrang dah start dapat feedback so ak and da team kena p wat sesi interview lerrr .....

Neh kerja yg first aku kena wat ...
setelah penat dok call semua tempat... akhirnya Kolej Komuniti bagi first feedback yeah..so kami pown join ler depa punya karnival kerjaa..
untuk karnival neh ada tiga org yg kena p aku and dua staff lagi
sorang staff (kak nah) incharge pasal pameran 
sorang lagi (kak nurul) incharge pasal interview 
dan aku
 kena incharge untuk interview org ...ahahah mcm tak caya ja kan 
percayalah... walaupown aku mmg mengambil masa yg lama untuk mempercayainya haha

neh lerr kak nurul and kak nah... time neh dok wat preparation apa yg nk kena bawak p karnival tuu 

 neh ler booth pameran ... tempat aku bukanlah disini 
tapi di............ 
haaa aku dok kt dalam neh lerr... selaen tu aku p ler ronda2 bagi flyers kt org kalu tak dak org mai interview ........
  kak nurul neh yg terror bab interview neh... naseb baek ada dia kalu dak adoiii kena wat sorang2 neh mampoi lerrr.... kak nah juga busy dengan pamerannyaaa sampai dah suka bercakap bila dok promote2 neh heheh...


   neh ler gambarannyaa.. ketika sesi interview sedang belangsung .... bukan depa ja cuak ak pown tapi... cover ler wehhh ... buat buat serious cikit neh.....
apa apa pown semua calon bagus ada yg berpotensi untuk bekerja... dan ada jugak yg tak berapa sesuai mungkin rezeki depa kt tempat laen ....

neh first time aku buat interview untuk orang laen.. sebelum neh ak yg diinterview.. pengalaman yg laen dari yg laen banyak benda yg aku kena belajaq lagi nehh... 

selesai program kt cini.. aku dapat tau next week kena p Perak .... 
risau pulak neh..... apa pown mesti buat yg TerBaek neh... 
so kita jumpa disana.. 

bai bai 

Friday, June 3, 2011

Tersiksa!

salam.. 
adoi so sory lama tak update neh 
skrang mmg tak dapat nk update sebab tak boleh nk ambek gambaq hp rosak 
jadi tunggu la dalam 3 purnama lagi kot kot ada org nk bagi henpon kt ak