Tabung saya

Saturday, August 20, 2011

Cerita Posa aku

Asalammualaikum Semua....
Haaaa dah nk habis posa pown, tak lama lagi dah nk raya dah... 
mcm na angpa semua dah beli pekakas raya dah ka? 
aku tahun neh, tak plan nk beli baju raya pown.. walaupown dalam hati teringin nak beli
Baju Melayu Cekak Musang Caler Hijau Lumut kain satin alaa mcm kain org kawen tuu 
hari tuu dah p jenjalan try tgk dah... mmg nak angkat dah tapi..... tapi..... 
.............................................................. 
pakai baju tahun lepas, lepas lah fendi ! 
so sapa nk sponser baju kt aku boleh laa... kaler dah habaq kt atas tu saiz L, hehehe 
walaupown aku buat part time jom... tapi ak tak tau mana duit tu p sedeh......

kali neh posa kt rumah sendiri, sebelom neh posa kt umh sewa dengan housemate 
teringat time posa time diploma kt kedah, posa kt kolej ngan posa kt rumah sewa.. 
macam mcam jadi, 
neh time aku kt kolej, first time posa jauh dari family 
ada satu hari kami beli nasi pukui 12.00am, kononnya nk simpan makan soq la neh... 
sebelom nk tidok tuu ak ikat la plastik nasik tu elok-elok,
dalam pukui 5.00am tu kami pown bangun la nak makan soq.. 
aku pown bukak la nasik aku, tatkala ak nk menikmati nasik berlaukan ayam masak merah tuu... 
tetiba member aku tegoq ak... 
"Pendi... Nasik ak dah kena hurung dengan semut" 
laaaa yea kaaa... time ak tengok nasik member ak tu... hummmm memang semut tu dah buat kenduri kendara dah dalam bekas tuu hahah.... 
member ak pown berasa sangat hampa, jadi ak pown share la nasik aku dgn member aku tu..... 


Satu lagi kisah, neh tahun lepas punya story rumah sewa kt shah alam.. 
mcam biasa semua satu rumah akan bangun nak makan soq laa... 
kalu tak bangun sat g tak larat nak posa neh, 
time soq tu ak tak ingat masak nugget ka masak kentanq tak tau ... ak rasa kentang kot
tapi lepas semua dah makan ada la lebihan kentang tuu 
time tuu semua dah pakat tak larat nk sumbat dah... yea la kan nama pown soq kan tak la bantai mcm makan lunch pulak kot.. 
member aku neh hari tuu punya baguih laaa tak tau pasai pa... kentang tu ada lebeh pastu dia dok ckp 
eehhh tak elok membaziaq nehh, mai mai aku suap semua... 
neh gigih neh seha nak bagi habis kentang tuu.... dia p suap semua org satu rumah yg dah sambung tidoq pown dia p gerak suruh makan ... tak eloq membaziq .... 
jadi disuap kan kami satu rumah sampai la kentang tu habeh.... bagoih kan mcm neh hehe.. 

jadi posa tahun neh, aku memang teringat kt member2 housemate neh... 
ok laa tu ja nk share... nanti aku update lagi eehhh... 

btw aku punya projek KBSR
Kuruskan Badan Sebelum Raya 
tidak berjaya ... sedehhhhhhhhhhh

sory entry kali neh aku tak letak gambaq

No comments:

Post a Comment